Lazanya

Lazanya Tanımı İçin Malzemeler
- Lazanya
İç harcı için;
- 500 gram kıyma
- 5 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı tereyağ
- 2 adet kuru soğan
- 2 adet domates/domates sos
- 2 yemek kaşığı domates salçası
- 2 diş sarımsak
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
- 1,5 su bardağı sıcak su
Beşamel sosu için;
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 2 yemek kaşığı un
- 3 su bardağı süt
- 1 çay kaşığı tuz
- Yarım çay kaşığı karabiber
Üzeri için;
- 1 su bardağı kaşar peyniri rendesi
Lazanya Tanımı Nasıl Yapılır?
- İç harcı için geniş bir tavaya sıvı yağı alalım.
- Küçük küçük doğradığımız soğanları ve biberleri ek edelim, biraz kavurduktan sonra üzerine kıymayı ek ederek kavurmaya devam edelim.
- Kıymalar gereğince kavrulunca doğradığımız sarımsakları ve kabuğunu soyup doğradığımız domatesleri ya da domates sosu ek edelim ve orta ateşte 5 dakika kadar daha soteleyelim.
- Üzerine salçayı, tuzu ve baharatları ekleyerek kavuralım.
- Ardından suyunu ekleyelim ve iç harcımız suyunu çekene kadar kısık ateşte pişmeye bırakalım.
- Beşamel sosu için tereyağı ve unu küçük bir tencereye alalım ve orta ateşte kavurun.
- Üzerine sütü azar azar ekleyelim ve topaklanmaması için daima çırparak karıştıralım.
- Kaynamaya başlayınca tuz ve karabiberi ekleyelim. Muhallebi kıvamına gelince ocaktan alalım.
- Kıymalı sos ve beşamel sos hazırlandıktan sonra ısıya güçlü bir fırın kabına evvel biraz iç harçtan yayalım.
- Üzerine çok az beşamel sostan gezdirdikten sonra lazanyaları dizelim.
- Lazanyaların üzerine biraz kıymalı iç harç ve akabinde beşamel sos dökerek güzelce yayalım.
- Üzerine tekrar lazanya yapraklarından yerleştirelim ve tekrar iç harç ve beşamel sostan gezdirelim.
- En üstteki lazanyalara tekrar iç harç ve beşamel sos dökelim ve kaşar peyniri rendesi serpelim.
- Lazanyalarımızı evvelden ısıtılmış 190 derece fırında yaklaşık 20-25 dakika pişirelim.
- Üzeri büsbütün kızarınca fırından alalım ve 15 dakika kadar dinlendirelim.
Lazanya Tanımı Fotoğraflı Yapılışı












