Lazanya

Lazanya Tanımı İçin Malzemeler

  • 400 gram kıyma
  • 1 paket lazanya yaprağı
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 4 adet domates
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 adet soğan
  • 2 adet havuç
  • 1 adet kereviz sapı
  • 2 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 2 adet defne yaprağı
  • 2 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri

Lazanya beşamel sosu için:

  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 yemek kaşığı un
  • 4 su bardağı soğuk süt
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1/4 (çeyrek) çay kaşığı rendelenmiş muskat cevizi

Lazanya Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. İlk evvel kıymalı harcımızı hazırlamakla başlıyoruz.
  2. Soğanımızı küp küp doğruyoruz. Ocağa aldığımız tenceremizi orta ateşte tereyağı ve zeytinyağınız biraz ısıttıktan sonra soğanlarımızı kavuruyoruz.
  3. Kıymayı ekleyip suyunu çekene kadar kavuruyoruz.
  4. Salçayı ekleyip biraz da onu kavuruyoruz.
  5. Havuçlarımızı ve domateslerimizi rendeledikten sonra karışıma ekliyoruz.
  6. Kereviz saplarımızı küçük küpler halinde doğrayarak ekleme yapalım.
  7. Tuz, karabiber ve defne yapraklarını ekleyelim.
  8. 2 su bardağı su ekleyip pişmeye 20 dakika orta ateşte pişmeye bırakalım.
  9. Beşamel sosu hazırlamaya geçelim. Beşamel sos için tencerede tereyağını eritelim.
  10. Unu ekleyerek kokusu çıkana kadar kavuralım.
  11. Sütü ekleyerek süratlice topaklanmaması için karıştıralım.
  12. Karabiber, tuz ve muskatı ekleyerek kıvam alana kadar kısık ateşte karıştıralım.
  13. Şimdi bütün materyalleri birleştirme sırasına geçelim.
  14. Seçmiş olduğunu borcamı alıp tabanı yapışsın diye beşamel sostan biraz yayalım.
  15. Üstüne lazanya yapraklarını dizelim.
  16. Lazanya yaprakları dizdikten sonra beşamel sosu yayalım sonra kıymalı harçtan dökelim.
  17. Her katta birebir süreci uygulayalım, lazanya yapraklarını koyup üzerine başenal sos gerisinde kıymalı harç olacak biçimde kat kat çıkalım.
  18. Son kata geldiğimizde üstüne rendelenmiş kaşarı ekleyelim.
  19. 180 derecede 25-30 dakika kadar pişirelim.Afiyet olsun.

Lazanya Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Papatya Börek (Videolu)
Susamlı Kakaolu Muhallebi
Yumurtalı Ekmek
Enfes Yağ Çekmeyen Pişi
Pizza Ekmek Dilimleri
Bebek Keki
Hdabla | © 2025 |