Lavaşburger
Lavaşburger Tanımı İçin Malzemeler
- ️1000 gram dana kıyma
- ️1 tatlı kaşığı pekmez
- ️1 tatlı kaşığı tuz
- ️1 tatlı kaşığı karabiber
- ️1 tatlı kaşığı hardal
- ️Ketçap
- ️Mayonez
- ️Cheddar sos
- ️4-5 adet kornişon turşu
- ️1 adet soğan
- ️Marul
- ️Cheddar peyniri
- ️Kaşar peyniri
- ️kişi sayısı kadar lavaş
Lavaşburger Tanımı Nasıl Yapılır?
- Köfte için materyallerin tümünü yoğuralım, büyükçe bir kapak içerisine pak bir poşet yerleştirerek kesimler koparalım ve kapak içerisine yerleştirelim, bu biçimde hepsi tıpkı uzunlukta hamburger köftelerimiz oluyor.
- Şekil verdikten sonra buzdolabında 30 dk dinlendirip kızgın yağda kızartalım. Şayet vaktiniz yoksa dondurucuda 10 dk dinlendirebilirsiniz.
- Köftelerin fazla gelen kısmını ortasında pişirme kâğıtlarıyla dondurucuda koruma edebilirsiniz.
- Sosu için turşuları küçük küçük keselim. Soğanı mümkün olduğunca küçük keselim. Bir kavanoz içerisinde ketçap, mayonez ve cheddar sosla karıştıralım.
- Lavaş üstüne kaşar peynirlerini ekleyip üzerine sostan ekleyelim, köfte ve marul ekleyip lavaşı katlayalım, tavada gerili önlü hafif kızartalım. Deneyecek olanlara afiyet olsun, tanımı deneyenler fotoğraflarınızı bekliyorum 🥰.
Lavaşburger Tanımı Fotoğraflı Yapılışı



















