Lavaşburger

Lavaşburger Tanımı İçin Malzemeler

  • ️1000 gram dana kıyma
  • ️1 tatlı kaşığı pekmez
  • ️1 tatlı kaşığı tuz
  • ️1 tatlı kaşığı karabiber
  • ️1 tatlı kaşığı hardal
  • ️Ketçap
  • ️Mayonez
  • ️Cheddar sos
  • ️4-5 adet kornişon turşu
  • ️1 adet soğan
  • ️Marul
  • ️Cheddar peyniri
  • ️Kaşar peyniri
  • ️kişi sayısı kadar lavaş

Lavaşburger Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Köfte için materyallerin tümünü yoğuralım, büyükçe bir kapak içerisine pak bir poşet yerleştirerek kesimler koparalım ve kapak içerisine yerleştirelim, bu biçimde hepsi tıpkı uzunlukta hamburger köftelerimiz oluyor.
  2. Şekil verdikten sonra buzdolabında 30 dk dinlendirip kızgın yağda kızartalım. Şayet vaktiniz yoksa dondurucuda 10 dk dinlendirebilirsiniz.
  3. Köftelerin fazla gelen kısmını ortasında pişirme kâğıtlarıyla dondurucuda koruma edebilirsiniz.
  4. Sosu için turşuları küçük küçük keselim. Soğanı mümkün olduğunca küçük keselim. Bir kavanoz içerisinde ketçap, mayonez ve cheddar sosla karıştıralım.
  5. Lavaş üstüne kaşar peynirlerini ekleyip üzerine sostan ekleyelim, köfte ve marul ekleyip lavaşı katlayalım, tavada gerili önlü hafif kızartalım. Deneyecek olanlara afiyet olsun, tanımı deneyenler fotoğraflarınızı bekliyorum 🥰.

Lavaşburger Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Sahurluk Patatesli Sucuk
Sağlıklı Meyveli Tatlı
Kahvaltılık İncecik Krep
Iceberg Salatası
Robotta 15 Dakikada Enfes Çiğ Köfte
Cocostar Pasta
Hdabla | © 2025 |