Lavaş Kebabı ( Lezzet Şov )

Lavaş Kebabı ( Lezzet Gösteri ) Tanımı İçin Malzemeler

  • 5 adet lavaş

İç harcı için;

  • 500 gram dana kıyma
  • 4 diş rendelenmiş sarımsak
  • 1 adet rendelenmiş kurusoğan
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 2 çay kaşığı pulbiber

Sos için;

  • 1 yemek kaşığı salça
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • Yarım çay bardağı su
  • 1 çay kaşığı tuz

Lavaş Kebabı ( Lezzet Gösteri ) Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Lavaşların kenarlarını kesip kare biçim verin.
  2. İç harcı için bütün materyalleri bir kapta karıştırın yoğurun yoğurduğunuz harcı 5 kesime ayırın.
  3. Tezgaha bir adet lavaşı koyun üzerine 5 modüle ayırdığınız harcın bir adedini alıp lavaşın her tarafına yayın sonra ikinci lavaşı üstüne koyup ona da kıymalı harcı yayın.
  4. Bu halde 5 lavaşı üst üste ortalara kıymalı harcı yayarak dizin en üstteki lavaşa da kıymalı harcı yayın .
  5. Sonra iki parmak eninde lavaşları kesin sonra kestiğiniz lavaşları yan çevirin yanyana dizin.
  6. 5 adet çöp şişi eşit aralıklarla bir baştan öbür başa geçirin sonra çöp şişlerin ortasından lavaşları kesin yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine lavaşları dizin.
  7. 200 derece fırında 20 dakika pişirin.
  8. Fırından tepsiyi çıkarın sos için olan bütün materyalleri bir kapta karıştırın çırpın, sosu lavaşların üzerine sürün kalan sosu üzerlerine dökün, tekrar tepsiyi fırına verin 10 ila 15 dakika ortası pişirin.Afiyet olsun.

Lavaş Kebabı ( Lezzet Gösteri ) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Saçaklı Poğaça
Bisküvili Ve Kadayıflı Muhallebi Pasta
Mini Poğaça
Yumurtalı Çiğköfte (Her Yiyen Tarifini Soracak)
Kırmızı Biber Mezesi
Soslu Tavuk Marul Salatası
Hdabla | © 2025 |