Lavaş Ekmeği İle Beyti

Lavaş Ekmeği İle Beyti Tanımı İçin Malzemeler
- 8 adet 20 sm lik lavaş ekmeği
Kıymalı harcı için;
- 400 gram kıyma
- 4 yemek kaşığı zeytinyağ
- Yarım yemek kaşığı tereyağ
- 1 adet orta uzunluk soğan
- 2 adet yeşil biber
- 1 adet ortaboy kapya biber
- Yarım yemek kaşığı salça
- 1 su bardağı domates sosu
- Yarım tatlı kaşığı tuz ve karabiber
- 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
- 1 kase rendelenmiş kaşar peyniri
Domates sosu için;
- 1-2 yemek kaşığı sıvı yağ
- Yarım yemek kaşığı tereyağ
- 1 yemek kaşığı salça
- Yarım tatlı kaşığı toz biber
- 1 re çay kaşığı tuz
- Karabiber
- 1 su bardağından biraz fazla su
Ayrıca;
- 1 kase sarımsaklı yoğurt
Lavaş Ekmeği İle Beyti Tanımı Nasıl Yapılır?
- Uygun bir tavaya yağları ek edin üzerine küçük doğranmış soğanları ek edin ,üzerine küçük doğranmış biberleri ekleyip hafif kavurun ,üzerine kıymayı ekleyin, rengi dönene kadar kavurun.
- Salçayı ekleyip kavurun domatesleri ekleyip kavurun.
- Baharatlarını ekleyip karıştırın, üzerine yarım çay bardağı su ek edip kısık ateşte beş dakika pişirin.
- Lavaş ekmeklerin üzerine kıymalı harçı paylaştırın ve kaşık ile kıymalı harcı yayın.
- Üzerine kaşar peyniri serpiştirin, lavaşın iki yanından hafif içe gerçek katlayın ve rulo halinde sarın dört eşit modüle bölün.
- Bir kek kalıbının tabanını yağlayın borcam tepsiye de olabilir.
- Kesmiş olduğunuz lavaşları tepsiye dizip evvelden ısıtılmış fırında onbeş dakika pişirin tepsiyi fırından alıp üzerine çokça kaşar peyniri serpiştirip tekrar fırına verin üzerini hafif kızarana kadar pişirin.
- Bu ortada domates sosu için uygun bir sos tavasına yağları ek edin ısınınca salçayı ekleyip kavurun baharatlarını ve suyunu ek edip bir iki dakika kaynatın.
- Servis için servis tabağının altına sarımsaklı yoğurt ek edin üzerine fırından almış olduğunuz beytileri dizin üzerine salçalı sosu gezdirin ince kıyılmış maydanoz serpiştirin afiyet şifa olsun 👌.
Lavaş Ekmeği İle Beyti Tanımı Fotoğraflı Yapılışı













