Lavaş Böreği

Lavaş Böreği Tanımı İçin Malzemeler

  • 7-8 adet lavaş
  • 1 kâse doğranmış sucuk

Sosu için;

  • 1 su bardağı süt
  • 2 adet yumurta
  • 1 yemek kaşığı yoğurt
  • Yarım su bardağı su
  • 2-3 kısım kıyılmış maydanoz
  • 2-3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Karabiber, tuz

Üzeri için;

  • 1 su bardağı rendelenmiş kaşar

Lavaş Böreği Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. İlk evvel uygun bir borcam ya da küçük bir tepsi içerisine lavaşları aksi düz, yelpaze halinde, fotoğrafta olduğu üzere katlayıp koyalım.
  2. Aralarına sucukları yerleştirelim. Ben sucukları yarım ay halinde doğrayıp ekledim.
  3. Sosu için; gerekli gereçleri bir kap içerisinde karıştırıp üzerine ek edelim.
  4. En son olarak rendelenmiş kaşarı da ekleyip, evvelce ısıtılmış fırında üzeri nar üzere kızarana kadar pişirelim. Lezzetli, doyurucu ve de son derece pratik bir tanım olup deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun. 😊🍁.

Lavaş Böreği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Bezelye Salatası
Tuzlu Yoğurt Hatay Usulü Muhteşem Tadı İle Kahvaltılar Bir Başka
Kıymalı Patates Rulo
Çikolatalı Cevizli Kurabiye
Cennet Elmalı Sütlü Tatlı (Videolu)
Çilekli Milkshake
Hdabla | © 2025 |