Lavaş Böreği

Lavaş Böreği Tanımı İçin Malzemeler
- 7-8 adet lavaş
- 1 kâse doğranmış sucuk
Sosu için;
- 1 su bardağı süt
- 2 adet yumurta
- 1 yemek kaşığı yoğurt
- Yarım su bardağı su
- 2-3 kısım kıyılmış maydanoz
- 2-3 yemek kaşığı sıvı yağ
- Karabiber, tuz
Üzeri için;
- 1 su bardağı rendelenmiş kaşar
Lavaş Böreği Tanımı Nasıl Yapılır?
- İlk evvel uygun bir borcam ya da küçük bir tepsi içerisine lavaşları aksi düz, yelpaze halinde, fotoğrafta olduğu üzere katlayıp koyalım.
- Aralarına sucukları yerleştirelim. Ben sucukları yarım ay halinde doğrayıp ekledim.
- Sosu için; gerekli gereçleri bir kap içerisinde karıştırıp üzerine ek edelim.
- En son olarak rendelenmiş kaşarı da ekleyip, evvelce ısıtılmış fırında üzeri nar üzere kızarana kadar pişirelim. Lezzetli, doyurucu ve de son derece pratik bir tanım olup deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun. 😊🍁.
Lavaş Böreği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı







