Lava Tavada Tavuk Haşlama

Lava Tavada Tavuk Haşlama Tanımı İçin Malzemeler
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 2 yemek kaşığı tereyağ
- 3 modül tavuk but yada pirzola (tercihe göre)
- 1 büyük soğan
- 2-3 diş sarımsak
- 1 büyük havuç
- 2 büyük patates
- Tuz
- Karabiber
- Pulbiber
- 2 yemek kaşığı un
- Yarım limon
- 1.5 su bardağı su
Lava Tavada Tavuk Haşlama Tanımı Nasıl Yapılır?
- Yarım saat evvelce ısıtılmış tavada sıvı yağında tavukları önlü artlı kızarana kadar pişirelim.
- Pişen tavukları tabağa alalım .
- Ardından tavukların piştiği yağ içine doğranmış soğan, rendelenmiş sarımsak ekleyip kavuralım.
- Havucu rendeleyip ekleyelim, tavukları üzerine ekleyip patatesleri, baharatlarını ve suyunu ekleyelim kaynamasını bekleyelim.
- Terbiyesi için; kaynadıktan sonra kepçe ile bi kase içerisine 2 kepçe tavuk suyunu koyup üzerine un, limon ekleyip uygunca çırpalım.
- Patatesler yumuşayınca afiyetle yiyebilirsiniz.
Lava Tavada Tavuk Haşlama Tanımı Fotoğraflı Yapılışı


