Latte Pasta

Latte Pasta Tanımı İçin Malzemeler

Keki için;

  • 2 yumurta
  • Yarım su bardağı şeker
  • 1 yemek kaşığı sıcak su
  • Yarım su bardağı un
  • Yarım çay bardağı nişasta
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya

Islatmak için;

  • 1 yemek kaşığı granül kahve ( isterseniz tatlı kaşığı kullabilirisniz ben ağır sevdiğim için yemek kaşığı koydum)
  • 1 su bardağı süt
  • 1 yemek kaşığı şeker

Kreması için;

  • 500 ml süt( 2,5 su bardağı süt)
  • Yarım çay bardağı şeker
  • 2,5yemek kaşığı un
  • 2,5 yemek kaşığı nişasta
  • 1 tatlı kaşığı granül kahve
  • 1 paket toz kremşanti (krema pişip soğuduktan sonra katılacak)

Üzeri için;

  • 100 ml krema
  • 100 ml beyaz çikolata

Süslemek için ;

  • Ceviz kırıntıları

Latte Pasta Tanımı Nasıl Yapılır?

Not: kullandığım borcam küçük dikdörtgen.

  1. Yumurta ve şeker köpürene kadar çırpılır ,daha sonra sıcak su eklenir, akabinde un, nişasta ,kabartma tozu ve vanilya eklenip çırpılmaya devam edilir.
  2. Borcam fırçayla yağlanıp kek hamuru borcama dökülür 170 derece fırında pişirilir.
  3. Krema için yarım litre (2,5 su bardağı süt) ile birlikte tüm gereçler katılıp tel çırpıcıyla karıştırılır .
  4. Ocağa alınıp muhallebili kıvamı olana kadar pişirilir, pişen krema soğumaya bırakılır, soğuduktan sonra toz kremşanti eklenir mikserle çırpılır.
  5. Islatmak için su ve kahve eklenip karıştırılır ,daha sonra süt ve şekerde eklenip tekrar karıştırılır.
  6. İlk sıcaklığı çıkan kek çatallanır hazırladığımız karışım dökülür.
  7. Beyaz çikolata ve yarım paket krema ocaga alınır karıştırılır soğumaya bırakılır.
  8. Kekin üzerine krema her tarafına gelecek halde dağıtılır, beyaz çikolata krema karışımıda son olarak üzerine eklenir kenarları süslenir.

Latte Pasta Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

İçli Köfte
Taş Gibi Yoğurt Mayalama (Videolu)
Haşhaşlı Revani (Eskimeyen Tariflerden)
Spoonful
Besleyici Sabah Salatası
Zeytinyağlı Bamya
Hdabla | © 2025 |