Latte Pasta
Latte Pasta Tanımı İçin Malzemeler
Keki için;
- 2 yumurta
- Yarım su bardağı şeker
- 1 yemek kaşığı sıcak su
- Yarım su bardağı un
- Yarım çay bardağı nişasta
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
Islatmak için;
- 1 yemek kaşığı granül kahve ( isterseniz tatlı kaşığı kullabilirisniz ben ağır sevdiğim için yemek kaşığı koydum)
- 1 su bardağı süt
- 1 yemek kaşığı şeker
Kreması için;
- 500 ml süt( 2,5 su bardağı süt)
- Yarım çay bardağı şeker
- 2,5yemek kaşığı un
- 2,5 yemek kaşığı nişasta
- 1 tatlı kaşığı granül kahve
- 1 paket toz kremşanti (krema pişip soğuduktan sonra katılacak)
Üzeri için;
- 100 ml krema
- 100 ml beyaz çikolata
Süslemek için ;
- Ceviz kırıntıları
Latte Pasta Tanımı Nasıl Yapılır?
Not: kullandığım borcam küçük dikdörtgen.
- Yumurta ve şeker köpürene kadar çırpılır ,daha sonra sıcak su eklenir, akabinde un, nişasta ,kabartma tozu ve vanilya eklenip çırpılmaya devam edilir.
- Borcam fırçayla yağlanıp kek hamuru borcama dökülür 170 derece fırında pişirilir.
- Krema için yarım litre (2,5 su bardağı süt) ile birlikte tüm gereçler katılıp tel çırpıcıyla karıştırılır .
- Ocağa alınıp muhallebili kıvamı olana kadar pişirilir, pişen krema soğumaya bırakılır, soğuduktan sonra toz kremşanti eklenir mikserle çırpılır.
- Islatmak için su ve kahve eklenip karıştırılır ,daha sonra süt ve şekerde eklenip tekrar karıştırılır.
- İlk sıcaklığı çıkan kek çatallanır hazırladığımız karışım dökülür.
- Beyaz çikolata ve yarım paket krema ocaga alınır karıştırılır soğumaya bırakılır.
- Kekin üzerine krema her tarafına gelecek halde dağıtılır, beyaz çikolata krema karışımıda son olarak üzerine eklenir kenarları süslenir.
Latte Pasta Tanımı Fotoğraflı Yapılışı



















