Latte Pasta

Latte Pasta Tanımı İçin Malzemeler

Kek için:

  • 4 tane yumurta
  • 4 türk kahve fincanı şeker
  • 4 türk kahve fincanı +1 yemek kaşığı un
  • 1 türk kahve fincanı ılık su
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya

Muhallebi için:

  • 4 su bardağı süt
  • 4 yemek kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı nişasta
  • 1 çay bardağı şeker
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 2 tatlı kaşığı granula kahve -2 yemek kaşığı sıcak su

Üzeri için:

  • Kremşanti

Latte Pasta Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Karıştırma kabına yumurta ve şekeri alıp beyaz köpük köpük olana kadar çırpalım ve ılık su koyalım.
  2. Un, vanilya ve kabartma tozunu elekten geçirerek karışıma ekleyip spatula yardımı ile karıştıralım.
  3. Yağlanmış borcama harcımızı dökelim. Evvelden ısıtılmış 170 derece fırında 20 dakika pişirelim.
  4. Muhallebi için tenceremize un, nişasta, toz şeker ve sütü alalım yoğunlaşıp kıvam alana kadar pişirelim.
  5. Kıvam alan muhallebimizi ocaktan alıp 1 yemek kaşığı tereyağını ekleyerek çırpalım.
  6. Granula kahveyi sıcak suyla açtıktan sonra muhallebiye ekleyip çırpalım.
  7. Kekimize kürdan ile delikler açıp bir bardak süt ile ıslatalım.
  8. Soğuyan kekin üzerine muhallebiyi ekleyelim.
  9. Üzerine krem şantiyi ekleyelim. Dolapta 3-4 saat dinlendirelim.

Afiyet olsun. <3

Latte Pasta Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Sütlü, Havuçlu, Patates Çorbası (Yumuşak İçim Hafif Çok Lezzetli)
Belen Tava (Kıymalı)
Düdüklüde Mercimek Çorbası (15 Dakikada Hazır)
Spoonful Tarifi
Şekerpare Tatlısı (Videolu)
Tirileçe
Hdabla | © 2025 |