Latte Pasta
Latte Pasta Tanımı İçin Malzemeler
Kek için:
- 4 tane yumurta
- 4 türk kahve fincanı şeker
- 4 türk kahve fincanı +1 yemek kaşığı un
- 1 türk kahve fincanı ılık su
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
Muhallebi için:
- 4 su bardağı süt
- 4 yemek kaşığı un
- 1 yemek kaşığı nişasta
- 1 çay bardağı şeker
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- 2 tatlı kaşığı granula kahve -2 yemek kaşığı sıcak su
Üzeri için:
- Kremşanti
Latte Pasta Tanımı Nasıl Yapılır?
- Karıştırma kabına yumurta ve şekeri alıp beyaz köpük köpük olana kadar çırpalım ve ılık su koyalım.
- Un, vanilya ve kabartma tozunu elekten geçirerek karışıma ekleyip spatula yardımı ile karıştıralım.
- Yağlanmış borcama harcımızı dökelim. Evvelden ısıtılmış 170 derece fırında 20 dakika pişirelim.
- Muhallebi için tenceremize un, nişasta, toz şeker ve sütü alalım yoğunlaşıp kıvam alana kadar pişirelim.
- Kıvam alan muhallebimizi ocaktan alıp 1 yemek kaşığı tereyağını ekleyerek çırpalım.
- Granula kahveyi sıcak suyla açtıktan sonra muhallebiye ekleyip çırpalım.
- Kekimize kürdan ile delikler açıp bir bardak süt ile ıslatalım.
- Soğuyan kekin üzerine muhallebiyi ekleyelim.
- Üzerine krem şantiyi ekleyelim. Dolapta 3-4 saat dinlendirelim.
Afiyet olsun. <3
Latte Pasta Tanımı Fotoğraflı Yapılışı














