Latte Pasta

Latte Pasta Tanımı İçin Malzemeler

  • 3 yumurta+( yumurta akı sarısı kremaya)
  • 1 su bardağı şeker
  • Yarım çay bardağı süt
  • 3 çorba kaşığı nişasta
  • 1 çorba kaşığı granül kahve
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 1.5 su bardağı un

Kreması için;

  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı şeker
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 4 yemek kaşığı un
  • 1,5 tatlı kaşığıı granül kahve
  • 1 paket kremşanti
  • Yarım çay bardağı süt

Ganaj için;

  • 1 paket krema
  • 80 gram beyaz çikolata

Keki ıslatmak için;

  • 2 su bardağı süt
  • 1 tatlı kaşığı granül kahve

Latte Pasta Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Krema materyallerinden yarım çay bardağı süt ve kremşanti hariç tüm malzemeyi pişirin.
  2. Piştikten sonra streçle ağzını kapatıp soğumaya bırakın.
  3. Soğuduktan sonra kremşanti ve sütü ekleyip mikserle çırpın.
  4. Ganaj için kremayı ocağa alıp ısındıktan sonra çikolatayı ekleyin eriyince kapatın.
  5. Yumurta ve şekeri köpürene kadar çırpın.
  6. Ardından bütün gereçleri ekleyip spatula ile karıştırın kekin sönmememsi için.
  7. Yağlı dikdörtgen borcama döküp 180 derecede ısıtılmış pırında pişirin.
  8. Hafif ılıdıktan sonra sütü üzerine dökün kendine çeksin. Sonra kremayı dökün. Ve en sonda ganajı döküp düzeltin üzerine çikolata sosu ile formlar verin.
  9. Dolapta bir saat dinlendirdikten sonra servis edebilirsiniz. Afiyet olsun 😊.

Latte Pasta Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Tahinli Cevizli Çörek
Vişne Reçelli Islak Kek
Az Malzemeli Pastane Tuzlusu
İpeksi Dokuda Cup Tatlı
Yaş Pasta Tadında Bisküvili Pasta (VİDEOLU)
Kilis Tava Veya Tepsi Kebabı
Hdabla | © 2025 |