Latte Pasta
Latte Pasta Tanımı İçin Malzemeler
- 3 yumurta+( yumurta akı sarısı kremaya)
- 1 su bardağı şeker
- Yarım çay bardağı süt
- 3 çorba kaşığı nişasta
- 1 çorba kaşığı granül kahve
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 1.5 su bardağı un
Kreması için;
- 1 litre süt
- 1 su bardağı şeker
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 4 yemek kaşığı un
- 1,5 tatlı kaşığıı granül kahve
- 1 paket kremşanti
- Yarım çay bardağı süt
Ganaj için;
- 1 paket krema
- 80 gram beyaz çikolata
Keki ıslatmak için;
- 2 su bardağı süt
- 1 tatlı kaşığı granül kahve
Latte Pasta Tanımı Nasıl Yapılır?
- Krema materyallerinden yarım çay bardağı süt ve kremşanti hariç tüm malzemeyi pişirin.
- Piştikten sonra streçle ağzını kapatıp soğumaya bırakın.
- Soğuduktan sonra kremşanti ve sütü ekleyip mikserle çırpın.
- Ganaj için kremayı ocağa alıp ısındıktan sonra çikolatayı ekleyin eriyince kapatın.
- Yumurta ve şekeri köpürene kadar çırpın.
- Ardından bütün gereçleri ekleyip spatula ile karıştırın kekin sönmememsi için.
- Yağlı dikdörtgen borcama döküp 180 derecede ısıtılmış pırında pişirin.
- Hafif ılıdıktan sonra sütü üzerine dökün kendine çeksin. Sonra kremayı dökün. Ve en sonda ganajı döküp düzeltin üzerine çikolata sosu ile formlar verin.
- Dolapta bir saat dinlendirdikten sonra servis edebilirsiniz. Afiyet olsun 😊.
Latte Pasta Tanımı Fotoğraflı Yapılışı







