Lahmacun (Tavada)

Lahmacun (Tavada) Tanımı İçin Malzemeler
İçi için;
- 3 adet kapya biber
- 1 adet büyük domates
- 2 adet kuru soğan
- 1-2 diş sarımsak
- 1 tutam maydanoz (saplarını almıyoruz)
- 1 kg kıyma
- Birazcık sıvı yağ
- Kara biber
- Toz biber
- Pul biber
- Kimyon
- Tuz
Hamuru için;
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Kabartma tozu
- 5-6 bardak un
- Biraz ılık su (suyu denetimli ekliyoruz su çok gelirse un ekleye bilirsiniz fazla olursa dondurucuya atabilirsiniz)
Lahmacun (Tavada) Tanımı Nasıl Yapılır?
- İlk olarak içimizi hazırlıyoruz bütün doğranacak gereçleri robottan geçiriyoruz.
- Geçirdiğimiz gereçleri kabımızın içine alıp, kıyma, sıvı yağ ve baharatlarımızı döküp karıştırıyoruz ve buz dolabında biraz dinlendiriyoruz.
- Daha sonra hamurumuzun materyallerini bir kabın içerisine alıp, denetimli bir halde yoğuruyoruz isterseniz hamuruda biraz dinlendire bilirsiniz ve bezeler haline getiriyoruz.
- Tavamızın büyüklüğünde 2 şerli açıyoruz açtığımız hamurun üzerine iç harcımızı döküp yağıyoruz ve lahmacunumuz pişmeye hazır lahmacunu tavaya alıp, kısık ateşte pişirirken.
- Üzerine öbür lahmacunumuzu zıt çevirip seriyoruz ve pişiriyoruz bunları öbür bezelerimizide de tıpkı halde uygulayıp pişiriyoruz afiyet olsun ❤️
Lahmacun (Tavada) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı








