Lahmacun (Tavada)

Lahmacun (Tavada) Tanımı İçin Malzemeler

İçi için;

  • 3 adet kapya biber
  • 1 adet büyük domates
  • 2 adet kuru soğan
  • 1-2 diş sarımsak
  • 1 tutam maydanoz (saplarını almıyoruz)
  • 1 kg kıyma
  • Birazcık sıvı yağ
  • Kara biber
  • Toz biber
  • Pul biber
  • Kimyon
  • Tuz

Hamuru için;

  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Kabartma tozu
  • 5-6 bardak un
  • Biraz ılık su (suyu denetimli ekliyoruz su çok gelirse un ekleye bilirsiniz fazla olursa dondurucuya atabilirsiniz)

Lahmacun (Tavada) Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. İlk olarak içimizi hazırlıyoruz bütün doğranacak gereçleri robottan geçiriyoruz.
  2. Geçirdiğimiz gereçleri kabımızın içine alıp, kıyma, sıvı yağ ve baharatlarımızı döküp karıştırıyoruz ve buz dolabında biraz dinlendiriyoruz.
  3. Daha sonra hamurumuzun materyallerini bir kabın içerisine alıp, denetimli bir halde yoğuruyoruz isterseniz hamuruda biraz dinlendire bilirsiniz ve bezeler haline getiriyoruz.
  4. Tavamızın büyüklüğünde 2 şerli açıyoruz açtığımız hamurun üzerine iç harcımızı döküp yağıyoruz ve lahmacunumuz pişmeye hazır lahmacunu tavaya alıp, kısık ateşte pişirirken.
  5. Üzerine öbür lahmacunumuzu zıt çevirip seriyoruz ve pişiriyoruz bunları öbür bezelerimizide de tıpkı halde uygulayıp pişiriyoruz afiyet olsun ❤️

Lahmacun (Tavada) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Hindistan Cevizli Şerbetli Kurabiye
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Süt Reçeli
Bebek Terbiyeli Bulgur Çorbası +8
İncirli Bebe Püresi
Vişneli Kırmızı Pancar Salatasi
Hindistan Cevizli Tarçınlı Un Kurabiyesi
Susamlı Kurabiye
Hdabla | © 2025 |

WhatsApp Toplu Mesaj Gönderme Botu + Google Maps Botu + WhatsApp Otomatik Cevap Botu grandpashabet betturkey betturkey matadorbet onwin norabahis ligobet hostes betnano bahis siteleri aresbet betgar betgar holiganbet