Lahmacun Tarifi

Lahmacun Tanımı İçin Malzemeler

  • 300 gram çift çekilmiş azyağlı kıyma
  • 1 adet kuru soğan
  • 6 kol maydanoz
  • 1 adet domates
  • 1 adet kırmızı biber
  • 2 adet yeşil biber
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • Tuz
  • Karabiber
  • Pul biber
  • Kekik
  • Nane
  • 1 yemek kaşığı domates ve biber salçası

Hamuru için;

  • 6 su bardağı un
  • 2 su bardağı su
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Tuz

Lahmacun Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Hamurumuzu güzelce yoğurup sert olmayan yumuşak bir hamur elde edeceğiz kenara koyacağız dinlenmeye bırakacağız.
  2. İç gereçlerin hepsini karıştırıyoruz.
  3. Dinlenmiş olan hamuru mandalina büyüklüğünde bezelere ayırıyoruz.
  4. Sonra merdane yardımı ile 33*33 cm açıyoruz (ben tavamın boyutuna nazaran açtım )ve tavaya yerleştiriyoruz.
  5. Lahmacun harcını hamurun üzerine elimizle güzelce bir yayıyoruz hamurun her tarafına harçtan gelmesi gerekiyor.
  6. Sonra tavayı ocağa koyup kısık ateşte pişiriyoruz pişme müddeti bende 6 dakika sürdü ocağın derecesine nazaran müddet değişebilir piştiğini anladığınızda alıp kenara koyun.
  7. Bütün lahmacunlar tek tek bu biçimde bittikten sonra soğan ve maydanozu üzerine koyup servis yapabilirsiniz ha bir de limonu katiyetle unutmayın limonla farklı bir hoş oluyor deneyecek olanlara afiyet olsun şimdiden💫.

Lahmacun Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Soğuk Kahve
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Tart Kek
Pastane Usulü Magnolia (Videolu)
Soğan Turşusu
Kuru İncirli Muhallebi
Süt Helvası
Sürtlü İrmik Tatlısı (Cup)
Hdabla | © 2025 |
404 Not Found

404

Not Found

The resource requested could not be found on this server!


Proudly powered by LiteSpeed Web Server

Please be advised that LiteSpeed Technologies Inc. is not a web hosting company and, as such, has no control over content found on this site.