Lahmacun Harcı

Lahmacun Harcı Tanımı İçin Malzemeler

  • 500 gr kıyma
  • 10-12 tane küçük domates
  • 6 tane köy biberi
  • 4 tane kuru soğan
  • Yarım demet maydanoz
  • 5 yemek kaşığı domates salçası
  • 2 yemek kaşığı biber salçası
  • 3 diş sarımsak
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ

Baharatlar;

  • 1 tatlı kaşığı pulbiber
  • 2 çay kaşığı karabiber
  • 2 tatlı kaşığı tuz

Lahmacun Harcı Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelik soğanları soyup 4e bölüp robottan geçirdim.
  2. Sonra domatesleri yıkayıp 4 e bölüp üzerine katıp tekrar robottan geçirdim.
  3. Biberleri yıkayıp ayıklayıp 2ye bölüp robottan daima birlikte geçirdim.
  4. Yoğurma kabına alıp robottan alıp harcı döktüm üzerine 500 gr kıymayı, sarımsakları soyup ezip ekledim,baharatların tümünü koydum,salçalarını koydum.
  5. Az sıvı yağ döktüm ve yeterlice çekene kadar kıvam alana kadar yaklaşık 10 dk yoğurarak karıştırdım.
  6. Poşete geçirip ortalama 1saat buzdolapta bekletip odun fırınına lahmacun olarak pişmeye verdim.
  7. Bundan 12 adet lahmacun çıktı iç harç benden hamur pişirme onlardan oldu.

Lahmacun Harcı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Napoleon Pasta
Alman Usulü Käsekuchen
Kabaklı Krep (Videolu)
Meyveli Borcam Pastası
Sağlıklı Hurma Topları
Çikolata Soslu Antep Fıstık Muhallebili Etimek Tatlısı
Hdabla | © 2025 |