Lahmacun Harcı
Lahmacun Harcı Tanımı İçin Malzemeler
- 500 gr kıyma
- 10-12 tane küçük domates
- 6 tane köy biberi
- 4 tane kuru soğan
- Yarım demet maydanoz
- 5 yemek kaşığı domates salçası
- 2 yemek kaşığı biber salçası
- 3 diş sarımsak
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
Baharatlar;
- 1 tatlı kaşığı pulbiber
- 2 çay kaşığı karabiber
- 2 tatlı kaşığı tuz
Lahmacun Harcı Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelik soğanları soyup 4e bölüp robottan geçirdim.
- Sonra domatesleri yıkayıp 4 e bölüp üzerine katıp tekrar robottan geçirdim.
- Biberleri yıkayıp ayıklayıp 2ye bölüp robottan daima birlikte geçirdim.
- Yoğurma kabına alıp robottan alıp harcı döktüm üzerine 500 gr kıymayı, sarımsakları soyup ezip ekledim,baharatların tümünü koydum,salçalarını koydum.
- Az sıvı yağ döktüm ve yeterlice çekene kadar kıvam alana kadar yaklaşık 10 dk yoğurarak karıştırdım.
- Poşete geçirip ortalama 1saat buzdolapta bekletip odun fırınına lahmacun olarak pişmeye verdim.
- Bundan 12 adet lahmacun çıktı iç harç benden hamur pişirme onlardan oldu.
Lahmacun Harcı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı







