Lahmacun ( Enfes Ve Hafif Bir Tarif )

Lahmacun ( Enfes Ve Hafif Bir Tanım ) Tanımı İçin Malzemeler

İç harcı için;

  • 3 diş sarımsak
  • 5 adet kapya biber
  • 2 adet orta uzunluk kuru soğan
  • 2 adet büyük domates
  • Yarım kilo orta yağlı kıyma
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • 2 tatlı kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • 1 tatlı kaşığı toz biber

Hamuru için;

  • 10 su bardağı un (5 kişilik için)
  • Ele yapışmayan hamur oluşana kadar su
  • 1,5 tatlı kaşığı tuz

Lahmacun ( Enfes Ve Hafif Bir Tanım ) Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Kıyma üzerine bütün baharatları ve blender de öğüttüğünüz domates, soğan, biber ve sarımsağı ekleyip son olarak domates salçasını ekleyerek yoğurun.
  2. Ardından streçleyip buzdolabına kaldırın.
  3. Hamur için de tuzu un ile karıştırıp azar azar suyu ekleyerek ele yapışmayan hamur elde edin.
  4. Mayalanmaya bırakın.
  5. Mayalanan hamuru bezeler haline getirip sıra sıra açın. ( bezelerin üzerini örtün sertleşmesin).
  6. Bezeyi açtıktan sonra yuvarlak kesilmiş yağlı kağıt üzerine alın ve iki çorba kaşığı kıyma harcı ekleyip ince bir biçimde eşit olarak dağıtın.
  7. Önceden altını açmış olduğunuz teflon tavaya lahmacunu alıp pişmeye bırakın.
  8. Bütün bezelere tıpkı tertibi uygulayın. Servis olarak istediğiniz yeşilliği yahut zerzevatları tercih edebilirsiniz. Afiyet olsun ♨️🍴.

Lahmacun ( Enfes Ve Hafif Bir Tanım ) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Hazır Krema İle Trileçe Tarifi
Mantı Tadında Makarna
Kremalı Kahveli Muhallebi
Bezirgani Mezeai
Sosisli Salçalı Demleme Makarna
Yoğurtlu Fit Erişte Salatası
Hdabla | © 2025 |