Lahmacun Böreği

Lahmacun Böreği Tanımı İçin Malzemeler
- 3 adet yufka
İç harcı için:
- 200-300 gram kıyma
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 2 adet soğan
- 2 adet rendelenmiş domates
- 2 yemek kaşığı z.yağ
- Bir tutam maydanoz
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
- 1 çay kaşığı pul biber
Sos için:
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı su
- Yarım su bardağı sıvı yağ
Lahmacun Böreği Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle yağlı kağıt serilmiş olan tepsiye bir yufkayı serelim. Hazırlamış olduğumuz sostan her yerine gelecek formda sürelim.
- İkinci yufkayı ( ben sosa batırıp çıkarttım daha düzgün oldu) soslayıp öbür yufkanın üzerine serelim. Üçüncü yufkayı da serelim.
- İç harcı için mutfak robotundan kıyma ve baharatlar hariç hepsini karıştıralım. En son kıyma ve baharatları da ekleyerek yufkanın en üstüne serelim.
- Önceden ısıtılmış 200 derecede 25-30 dk pişirelim.
Lahmacun Böreği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı













