Lahmacun

Lahmacun Tanımı İçin Malzemeler

Hamuru için;

  • 2 su bardağı ılık süt
  • 2 su bardağı ılık su
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı kaşığı şeker
  • 2 yemek kaşığı tuz
  • 2 paket yaş yahut instant maya
  • 13 su bardağı un

İç materyali;

  • 1 kilo yağlı kıyma
  • 6 tane iri biber
  • 5 orta uzunluk domates
  • 3 orta uzunluk soğan
  • 3 diş sarımsak
  • 1 bağ maydanoz
  • 1 fincan sıvı yağ
  • 4 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı toz biber

Lahmacun Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle hamuru için ılık su, ılık süt, maya karıştırılıp 10 dk kapak kapatılıp bekletilir.
  2. Sonra kalan materyal karıştırılır kulak göğsü kıvamında yoğurulur.
  3. 1 saat mayalanması için üstü örtülür.
  4. Bu esnada iç materyalleri için domatesin kabukları soyulup robottan çekilir.
  5. Diğer tüm gereçler yıkanıp robottan geçirilir.
  6. Tuzu, yağı, biber salçası ve toz biber atılıp uygunca yoğurulur.
  7. Mayalanan hamurdan avuç içi büyüklüğünde alınır.
  8. Unlanan tezgahta merdaneyle istenilen boyutta açılır.
  9. İç gerecinden 2 kaşık alınıp üstüne yayılır.
  10. Yağlı kağıt serilen fırın tepsisine koyulup 200 derece fansız ayarda 20 dk pişirilir.
  11. Fırından alınan lahmacunların yumuşak kalması için üstlerine bez örtülür. Sıcak olarak servis edilir.

Afiyet olsun :).

Not: bu ölçülerden 20 tane oldu.

Lahmacun Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Yacan Aşı Çorbası
Islak Kek
Buzlukta Saklanan Soğuk Kahve Tarifi
Viral Portakallı Kek ( Acımsı Tat Yok Çok Güzel Lezzet)
Çikolata Dolgulu Top Kek
İftar Masam 3
Hdabla | © 2025 |