Lahanadan Düz Börek (Glütensiz )

Lahanadan Düz Börek (Glütensiz ) Tanımı İçin Malzemeler
- Ortak uzunluk lahana
- 250 gr kıyma
- 2 yemek kaşığı biber salçası
- 1 küçük soğan
- 3/4 (bir yarım+bir çeyrek) su bardağı karabuğday
- Az tuz
Lahanadan Düz Börek (Glütensiz ) Tanımı Nasıl Yapılır?
- Soğan kavrulur, üzerine kıyma eklenir suyunu çekene kadar kavrulmaya devam edilir.
- Üzerine karabuğday taneleri eklenir, salça, az su, tuz pişirilmeye bırakılır.
- Lahana ortadan ikiye ayrılarak kaynar suda haşlanır.
- Daha sonra tek tek ayrışan lahana kesimleri tepsiye dizilir.
- Tepsiye dizmeden evvel tepsi yağlanır.
- Yarısı alt kısma yarısı da üst kısım için ayrılır.
- En sonunda üzerine modül parça tereyağ ve kırmızı toz biber dökülür ısıtılmış fırına verilir.
- 170 derece yarım saat kadar pişiriyoruz.Afiyet olsun 💐💐💐.
Lahanadan Düz Börek (Glütensiz ) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı


