Lahana Turşusu (Kırmızı Pancarlı Kara Havuçlu)
Lahana Turşusu (Kırmızı Pancarlı Kara Havuçlu) Tanımı İçin Malzemeler
5 litrelik kavanoz için;
- 1 küçük lahana
- 3 tane pancar
- 4 tane kara havuç
- 4 tane havuç
- 1 baş sarımsak
- 1 yemek kaşığı kişniş
- 1 yemek kaşığı tane karabiber
- 5 -6 tane defne yaprağı
- 5 yemek kaşığı kaya tuzu
- 1 yemek kaşığı limon tuzu
- 5 -6 yemek kaşığı pekmez yada 1 yemek kaşığı şeker
- 2 su bardağı sirke
- 1 avuç nohut
- İçme suyu
Lahana Turşusu (Kırmızı Pancarlı Kara Havuçlu) Tanımı Nasıl Yapılır?
- Lahananın dış yapraklarını ayıklayıp irice doğrayıp suya tutup süzgece alalım ,pancarları havuçları yıkayıp kabuklarını soyup doğrayalım.
- Sarımsakları soyup doğrayalım ,nohutları ve sarımsağın bir kısmını tabanına koyup kat kat biraz lahana, biraz havuç ve pancar biraz sarımsak koyup kavanozu dolduralım .
- En üstüne tuzu limon tuzunu, kişniş, karabiberi, sirke, defne yaprağını koyalım, içme suyunu ek edip kapağını kapatalım, 1 gece beklesin.
- Ertesi gün lahanalar yumuşayıp yavaşça aşağı inecektir ,üzerini lahana ek edip suyu eksik ise biraz daha su ekleyip kapağını sıkıca kapatalım ,eğer konutta serin bir yer yoksa buzdolabında koruma edebilirsiniz.
Lahana Turşusu (Kırmızı Pancarlı Kara Havuçlu) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı


















