Lahana Sarması (Kıymalı)

Lahana Sarması (Kıymalı) Tanımı İçin Malzemeler
- 1 orta uzunluk sarmalık beyaz lahana
- Haşlamak için su
- Haşlanan lahanaları şoklamak için soğuk su
İç harcı için;
- 1 buçuk bardak pirinç
- 300 gram orta yağlı kıyma
- 2 ince doğranmış soğan
- 1 dolu yemek kaşığı biber salçası
- 1 dolu yemek kaşığı domates salçası
- 1 er tatlı kaşığı tuz
- Karabiber
- Pul biber
- Nane
- 1 çay bardağı sıvı yağ isterseniz zeytinyağı da olabilir
Pişirirken kullanmak için:
- 1 buçuk su bardağı su
- 1 dolu yemek kaşığı biber salçası
- Yarım çay bardağı sıvı yağ ya da isterseniz zeytinyağı
- 1 çay kaşığı tuz
Lahana Sarması (Kıymalı) Tanımı Nasıl Yapılır?
- Lahana yapraklarını geniş bir tencerede 2 dk bir tarafı 2 dk başka tarafı olacak formda haşlayalım bir kevgir yardımıyla çıkaralım soğuk suya alalım.
- Bu halde hepsini bitirdikten sonra; Pirinçleri yıkayalım bir kapta kıyma, baharatlar, salçalar ve yağla birleştirip pirinçleri kırmadan elimizle karıştıralım.
- Lahanalara harçtan ekleyip saralım. Tencerenin tabanına yırtılan işe yaramayan lahana yapraklarından koyalım ve sardığımız lahanaları dizelim.
- Sarma süreci bittikten sonra bir kapta pişirirken kullanacağımız gereçleri karıştıralım ve tencereye sarmaların üzerine dökelim.
- Hazırlanan salçalı su sarmaların üzerine gelecek kadar olsun.
- Üzerine bir yük kapatıp kaynayana kadar yüksek ateşte kaynadıktan sonra en kısık ateşte tüm suyu çekene kadar pişirelim.Afiyet olsun.
Lahana Sarması (Kıymalı) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı


