Lahana Sarması (Kıymalı)

Lahana Sarması (Kıymalı) Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 orta uzunluk sarmalık beyaz lahana
  • Haşlamak için su
  • Haşlanan lahanaları şoklamak için soğuk su

İç harcı için;

  • 1 buçuk bardak pirinç
  • 300 gram orta yağlı kıyma
  • 2 ince doğranmış soğan
  • 1 dolu yemek kaşığı biber salçası
  • 1 dolu yemek kaşığı domates salçası
  • 1 er tatlı kaşığı tuz
  • Karabiber
  • Pul biber
  • Nane
  • 1 çay bardağı sıvı yağ isterseniz zeytinyağı da olabilir

Pişirirken kullanmak için:

  • 1 buçuk su bardağı su
  • 1 dolu yemek kaşığı biber salçası
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ ya da isterseniz zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı tuz

Lahana Sarması (Kıymalı) Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Lahana yapraklarını geniş bir tencerede 2 dk bir tarafı 2 dk başka tarafı olacak formda haşlayalım bir kevgir yardımıyla çıkaralım soğuk suya alalım.
  2. Bu halde hepsini bitirdikten sonra; Pirinçleri yıkayalım bir kapta kıyma, baharatlar, salçalar ve yağla birleştirip pirinçleri kırmadan elimizle karıştıralım.
  3. Lahanalara harçtan ekleyip saralım. Tencerenin tabanına yırtılan işe yaramayan lahana yapraklarından koyalım ve sardığımız lahanaları dizelim.
  4. Sarma süreci bittikten sonra bir kapta pişirirken kullanacağımız gereçleri karıştıralım ve tencereye sarmaların üzerine dökelim.
  5. Hazırlanan salçalı su sarmaların üzerine gelecek kadar olsun.
  6. Üzerine bir yük kapatıp kaynayana kadar yüksek ateşte kaynadıktan sonra en kısık ateşte tüm suyu çekene kadar pişirelim.Afiyet olsun.

Lahana Sarması (Kıymalı) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Hindistan Cevizli Şerbetli Kurabiye
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Kremalı Brokoli Çorbası
Kabak Tatlısı
Sebzeli Arpa Şehriye Pilavı
Yoğurtlu Makarna Salatası
Yumuşak Pankek
Tavuk Köftesi
Hdabla | © 2025 |

WhatsApp Toplu Mesaj Gönderme Botu + Google Maps Botu + WhatsApp Otomatik Cevap Botu grandpashabet betturkey betturkey matadorbet onwin norabahis ligobet hostes betnano bahis siteleri aresbet betgar betgar holiganbet