Lahana Sarması

Lahana Sarması Tanımı İçin Malzemeler
- 1 sarmalık beyaz lahana
- 5 litre sıcak su
İç materyali:
- 2 su bardağı pirinç
- 500 gram tavuk göğsü
- 3 orta uzunluk soğan
- 1 diş sarımsak
- 2 adet domates
- Yarım demet maydanoz
- 2 yemek kaşığı domates salçası
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1 çay kaşığı yenibahar
- 1 yemek kaşığı nane
- 1 yemek kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı pul biber
- 3 su bardağı sıcak su
Lahana Sarması Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle lahananın kök kısmını bir bıçak yardımı ile kesip çıkaralım. Ben lahanayı bütün olarak tencereye koyuyorum. Dileyen lahanayı birkaç modüle ayırıp da koyabilir.
- Önceden kaynatmış olduğumuz sıcak suyun içine lahanamızı koyalım. Kaynadıkça etrafındaki yaprakları tek tek alalım. Dikkat edin.
- Çok fazla haşlamayın ki iç harç ile sarmaya başladığınız vakit yapraklarınız yırtılmasın. Yaprakları haşlama sürecimiz bittikten sonra iç harcımızı yapalım.
- Dilerseniz bütün gereçleri çiğ karıştırıp da yapabilirsiniz. Ben bu tanımda pişirerek yaptım.
- Ocağa bir tenceremizi alıp içerisine zeytinyağını koyup küp doğradığımız tavuk göğsünü ek edelim. Bunlar biraz piştikten sonra soğanları ek edelim. Sonrasında salça ve domatesleri (konserve domateste olur) ek edelim.
- Yıkamış olduğumuz pirinci ekleyip baharatları da ek ettikten sonra sarımsak ve 1 çay bardağı sıcak su koyup kısık ateşte 5 dakika pişirelim. Ocağı kapatıp maydanozu da ek ettikten sonra sarma sürecine başlayabiliriz.
- Lahana yapraklarını sert kısımlarından ayırıp bir kaşık harç ek edip tek tek saralım. Daha sonra sarmaları pişirmek istediğimiz tenceremize dizelim.
- Tüm sarmaları sarıp dizdikten sonra tenceremizi ocağa alıp üzerine yarım çay bardağı zeytinyağı ve 1 çay kaşığı tuz ek ettikten sonra sarmaların üzerine 3 su bardağı sıcak suyu dökün.
- İlk 10 dakika orta ateşte daha sonra kısık ateşte 45-50 dakika pişmeye bırakalım. Şimdiden afiyet olsun. Sevgilerimle.
Lahana Sarması Tanımı Fotoğraflı Yapılışı









