Lahana Sarması

Lahana Sarması Tanımı İçin Malzemeler
- 1 adet orta uzunluk lahana
- 3,5 su bardağı pirinç
- 1 kuru soğan (biz de taze soğan vardı 4 yaprakta ondan koyduk)
- 1 adet domates (biz kışlık domates sosu da kullandık)
- 1 yemek kaşığı salça
- 1 yemek kaşığı toz biber
- Maydanoz
- Karabiber
- Tuz
- 2 yemek kaşığı tereyağ(1 kaşık iç harcına,1 kaşık sarılı lahanaları pişirme esnasında)
- Sıvı yağ
Lahana Sarması Tanımı Nasıl Yapılır?
- Yaprakları suda haşlayalım.
- İç harcı için tencerenin tabanı kadar sıvı yağ ve tereyağ koyduğumuz tencereye soğanları küçük doğrayıp katalım. (taze soğan kullanıcaksanız pirinçten evvel koyun. ).
- Küçük kareler halinde kestiğimiz domatesler ekleyelim.
- Salça ve toz biberi de ekleyelim.
- Pirinci ve geri kalanları da ekleyip karıştıralım 1 dk kavuralım.
- Suyunu ekleyelim,yarı pişirelim(tam pişirmeye gerek yok aslında sarıldığında da pişecek).
- Yaprakları görseldeki üzere saralım.
- Tencerenin tabanına kalan lahanalardan koyup,lahanaları dizelim.
- Üstünü geçmeyecek ancak görünecek kadar su koyup tereyağ koyalım.
- Üstünü bir kapak ya da tabak koyalım ve pişirelim. (görselde gözüktüğü üzere bir tabak koyup daha sonra tencerenin kapağını da kapatın. ).
Afiyet olsun.
Pişme müddeti değişebilir,kontrol ederek pişirelim.
Lahana Sarması Tanımı Fotoğraflı Yapılışı













