Lahana Sarması

Lahana Sarması Tanımı İçin Malzemeler

  • Orta büyüklükte lahana

İç harcı için;

  • 2 su bardağı pirinç
  • Yarım su bardağı bulgur
  • Yarım demetten biraz fazla maydanoz
  • 1 buçuk tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • 1 adet soğan
  • 1 kaşık domates salçası
  • 1 adet limon

Lahana Sarması Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. İlk evvel bir adet orta büyüklükte lahanamızı kaynar suda haşlıyoruz.
  2. Sonrasında iç harcı için 2 su bardağı pirinçi ıslıyoruz, daha sonra pirinçi bir tencereye alıyoruz içine yarım su bardağı bulgur koyuyoruz .
  3. Yarım demetten biraz fazla maydanozları ince ince doğrayarak içine ek ediyoruz.
  4. 1 adet soğanı ince ince doğrayarak tekrar içine ek ediyoruz .
  5. Daha sonra bir kaşık domates salçasını ekliyoruz, iç harcının içine bir tatlı kaşığı tuz, 1 tatlı kaşığı karabiber ekliyoruz, hepsini güzelce kavuruyoruz.
  6. İyice kavrulduktan sonra ocaktan alıp birazcık soğumasını bekliyoruz.
  7. Lahanalarımızı haşladıktan sonra kesimlere ayırıyoruz ,her bir lahana için lahananın üstüne bir kaşık hazırladığınız harcı koyuyoruz ve ince bir biçimde lahanayı sarıyoruz .
  8. Hepsini bitirdikten sonra bir tencereye alıyoruz, üstüne suyu ekliyoruz ,limon koyuyoruz lahanalar yumuşayana kadar pişiriyoruz afiyet olsun.

Lahana Sarması Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Hindistan Cevizli Şerbetli Kurabiye
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Tavuklu Krep Sarma
Börek Tadında Fırında Karnabahar
Yumuşacık Zebra Kek
Kabak Tatlısı
Çok Pratik Ton Balığı Köftesi (Alman Usulü)
2 Malzemeli Diyet Trabzon Hurması Puding
Hdabla | © 2025 |

WhatsApp Toplu Mesaj Gönderme Botu + Google Maps Botu + WhatsApp Otomatik Cevap Botu grandpashabet betturkey betturkey matadorbet onwin norabahis ligobet hostes betnano bahis siteleri aresbet betgar betgar holiganbet