Lahana Sarması

Lahana Sarması Tanımı İçin Malzemeler
- Orta büyüklükte lahana
İç harcı için;
- 2 su bardağı pirinç
- Yarım su bardağı bulgur
- Yarım demetten biraz fazla maydanoz
- 1 buçuk tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı karabiber
- 1 adet soğan
- 1 kaşık domates salçası
- 1 adet limon
Lahana Sarması Tanımı Nasıl Yapılır?
- İlk evvel bir adet orta büyüklükte lahanamızı kaynar suda haşlıyoruz.
- Sonrasında iç harcı için 2 su bardağı pirinçi ıslıyoruz, daha sonra pirinçi bir tencereye alıyoruz içine yarım su bardağı bulgur koyuyoruz .
- Yarım demetten biraz fazla maydanozları ince ince doğrayarak içine ek ediyoruz.
- 1 adet soğanı ince ince doğrayarak tekrar içine ek ediyoruz .
- Daha sonra bir kaşık domates salçasını ekliyoruz, iç harcının içine bir tatlı kaşığı tuz, 1 tatlı kaşığı karabiber ekliyoruz, hepsini güzelce kavuruyoruz.
- İyice kavrulduktan sonra ocaktan alıp birazcık soğumasını bekliyoruz.
- Lahanalarımızı haşladıktan sonra kesimlere ayırıyoruz ,her bir lahana için lahananın üstüne bir kaşık hazırladığınız harcı koyuyoruz ve ince bir biçimde lahanayı sarıyoruz .
- Hepsini bitirdikten sonra bir tencereye alıyoruz, üstüne suyu ekliyoruz ,limon koyuyoruz lahanalar yumuşayana kadar pişiriyoruz afiyet olsun.
Lahana Sarması Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
