Lahana Kimchi

Lahana Kimchi Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 tüm cin lahana
  • Tuz
  • 375 ml su
  • 3 çorba kaşık pirinç unu
  • 1 çorba kaşığı şeker
  • 3 diṣ sarımsak
  • 3 cm taze zerdeçal
  • 1 soğan
  • Yarım bardak balık sosu
  • 4 çorba kaşığı kore tozunu biber yoksa acı pul biber
  • Yarım uzun beyaz turp (julien doğrayın)
  • 2 tane havuç (julien doğrayın)
  • 3 tane taze soğan (ince doğranmış)
  • Cin frenk soğanı (ince doğranmış)

Lahana Kimchi Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Cin lahanayı ikiye ayırın.
  2. Büyük bir kaseyi suyla doldurun.
  3. Lahanayı birkaç saniye suya batırın.
  4. Sudan çıkarınca, yapraklar ortasındaki daha az görünür boşluklar da dahil olmak üzere tuzla cömertçe serpin.
  5. Yapraklar çok kalınsa, kalbin yanına tuz ekleyin.
  6. Temiz bir bezle örtün ve oda sıcaklığında en az 3 saat bekletin.
  7. Bu ortada, pirinç püresi hazırlayın. 375 ml (2 1/2 su bardağı) su ve beyaz pirinç ununu küçük bir tencerede birleştirin.
  8. Bir spatula ile karıştırın ve kaynamaya kadar orta ateşte pişirin. Sonra ateşten alın, şekeri dahil edin ve soğumaya bırakın.
  9. Sarımsak, zencefil, kuru soğan, balık sosunu mikserle karıştırın ve sonra toz biberi hepsini soğumuş pirinç püresine ekleyin. Düzgünce karıştırın, sonra doğranmış turpu, havuçu, yeşil soğanı ve çin fenk soğanını karıştırın. Macunumuz hazır.
  10. 3 saat dinlendikten sonra, tüm tuzu gidermek için lahanayı durulayın. Yarım lahananın yarısını kesin, kalbini çıkarın ve bir kevgir içinde büsbütün boşaltın. Lahanayı kare kare kesin.
  11. Kimchi macununu lahana yapraklarına karıştırın düzgünce, akabinde fermantasyon kavanozunuza yerleştirin. Kavanozun kenarında 2 santimetre boşluk bırakın. Doldurulduğundan emin olun. Servis yapmadan evvel 4 gün boyunca oda sıcaklığında fermente bırakın.
  12. 4 gün sonra buzdolapta tutun 3 hafta. Afiyet olsun arkadaşlar.

Lahana Kimchi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

En Pratik En Kolay Cocostar Pasta
Portakallı Köstebek Pasta Tarifi (Videolu)
Fırın Makarna
Karışık Enfes Pizza
Aile Boyu Anne Keki (Videolu)
Tepsi Keki
Hdabla | © 2025 |