Lahana Kimchi
Lahana Kimchi Tanımı İçin Malzemeler
- 1 tüm cin lahana
- Tuz
- 375 ml su
- 3 çorba kaşık pirinç unu
- 1 çorba kaşığı şeker
- 3 diṣ sarımsak
- 3 cm taze zerdeçal
- 1 soğan
- Yarım bardak balık sosu
- 4 çorba kaşığı kore tozunu biber yoksa acı pul biber
- Yarım uzun beyaz turp (julien doğrayın)
- 2 tane havuç (julien doğrayın)
- 3 tane taze soğan (ince doğranmış)
- Cin frenk soğanı (ince doğranmış)
Lahana Kimchi Tanımı Nasıl Yapılır?
- Cin lahanayı ikiye ayırın.
- Büyük bir kaseyi suyla doldurun.
- Lahanayı birkaç saniye suya batırın.
- Sudan çıkarınca, yapraklar ortasındaki daha az görünür boşluklar da dahil olmak üzere tuzla cömertçe serpin.
- Yapraklar çok kalınsa, kalbin yanına tuz ekleyin.
- Temiz bir bezle örtün ve oda sıcaklığında en az 3 saat bekletin.
- Bu ortada, pirinç püresi hazırlayın. 375 ml (2 1/2 su bardağı) su ve beyaz pirinç ununu küçük bir tencerede birleştirin.
- Bir spatula ile karıştırın ve kaynamaya kadar orta ateşte pişirin. Sonra ateşten alın, şekeri dahil edin ve soğumaya bırakın.
- Sarımsak, zencefil, kuru soğan, balık sosunu mikserle karıştırın ve sonra toz biberi hepsini soğumuş pirinç püresine ekleyin. Düzgünce karıştırın, sonra doğranmış turpu, havuçu, yeşil soğanı ve çin fenk soğanını karıştırın. Macunumuz hazır.
- 3 saat dinlendikten sonra, tüm tuzu gidermek için lahanayı durulayın. Yarım lahananın yarısını kesin, kalbini çıkarın ve bir kevgir içinde büsbütün boşaltın. Lahanayı kare kare kesin.
- Kimchi macununu lahana yapraklarına karıştırın düzgünce, akabinde fermantasyon kavanozunuza yerleştirin. Kavanozun kenarında 2 santimetre boşluk bırakın. Doldurulduğundan emin olun. Servis yapmadan evvel 4 gün boyunca oda sıcaklığında fermente bırakın.
- 4 gün sonra buzdolapta tutun 3 hafta. Afiyet olsun arkadaşlar.
Lahana Kimchi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı














