Lahana Dolmasını Birde Böyle Deneyin
Lahana Dolmasını Birde Bu türlü Deneyin Tanımı İçin Malzemeler
- 1 adet orta uzunluk lahana
İç harcı için:
- 2 su bardağı pirinç
- 2 baş kuru soğan orta boy
- 4 diş sarımsak
- Yarım bağ maydanoz (ince kıyılmış)
- 3 kol yeşil nane yoksa kuruda olur
- 200 gram kıyma
- 1 tatlı kaşığı kimyon
- 1 tatlı kaşığı pul biber
- 1 çay kaşığı karabiber
- Sağlığınıza nazaran tuz
- 2 yemek kaşığı salça
- 1 çay bardağı zeytin yağı
Lahana Dolmasını Birde Bu türlü Deneyin Tanımı Nasıl Yapılır?
- Lahanayı poşetle dondurucuda 6 gün bekletip, akşamdan çıkarıp buzu erisin.
- Ortası yani göbek kısmı alınır yapraklar çıkartılır, yıkanır süzülür.
- Pirinçler kavrulmayacağı için 2 su bardağı pirinçler yıkanır ılık suda ıslatıp yarım saat bekletilir.
- Pişirmeden doldurulacağı için kolay pişmesini sağlar.
- Islatılan pirinçler süzülür geniş bir kaba alınır.
- İnce kıyılmış soğan, nane, maydanoz eklenir.
- Baharatlar, kıyma, salça, yağ, tuz ekleyip pirinçler kırılmasın yavaş, yavaş karıştırılır.
- Lahana yapraklarının damarları bıçak yardımıyla çıkartılır.
- Büyük yapraklı olduğu için 2 yahut 3 modüle ayrılır geniş yerine iç harcı koyup, çok sıkıştırmadan rulo yapılır.
- Yoksa pişerken pirinçler şişecektir yırtılma olur.
- Yaprakların her birisi bu formda doldurup, sarılır.
- Arzuya nazaran parçalanmış damarlı kısımları uygun bir tencerenin taban kısmına dizilir.
- Üzerlerine lahana dolmaları sıkıştırmadan aldığı kadar tencereye sıralanır, uygun bir tabak zıt kapatılır.
- Üzeri geçecek kadar su katıp tencere ocağa alınır, kaynamaya bırakılır.
- Kaynamaya başlayınca ocak kısığa alınır. Denetimli pişirilir. Piştikten sonra servis yapılır. Denemek isteyenlere afiyet olsun⚘.
Lahana Dolmasını Birde Bu türlü Deneyin Tanımı Fotoğraflı Yapılışı















