Labnesiz Tiramisu
Labnesiz Tiramisu Tanımı İçin Malzemeler
- 2 adet yumurta(oda sıcaklığında)
- 1 su bardağı şeker
- Yarım su bardağı süt
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 2 yemek kaşığı kakao
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
Kreması için;
- 3 su bardağı süt
- 4 yemek kaşığı şeker(şekerini kendinize nazaran ayarlayabilirsiniz. biz fazla şekerli sevmiyoruz)
- 2 yemek kaşığı un
- 1 yemek kaşığı silme nişasta (ben mısır nişastası kullandım)
- 1 tane yumurta sarısı
- 1 su bardağı su
- 2 tatlı kaşığı çözünebilir kahve
Üzeri için;
- Kakao
Labnesiz Tiramisu Tanımı Nasıl Yapılır?
- Karıştırma kabına yumurta ve şeker köpük köpük olana kadar çırpalımm.
- Sütü ve sıvı yağı da ekledikten sonra el çırpıcısıyla karıştırmaya devam edelim ki köpük kıvam sönmesin.
- Ardından eleğe unu kakaolu kabartma tozunu ve vanilyayı ekleyip, yavaş yavaş alttan üst köpüğü sönmesin.
- Yağlanmış orta uzunluk borcama döküp, evvelden ısıtılmış 170 derecelik fırında pişirelim. Kekin altı üstü pişince çıkarıp, birinci sıcağı çıkınca kahveli suyu eşit biçimde ıslatalım.
- Kreması içinde bütün malzemeyi uygun bir tencere alıp karıştırıp ocağa alalım. Kaynayınca kapatıp blendirdan geçirelim. Pürüzsüz krema elde edelim ve kekimiz ılıyınca üzerine kremayı dökelim.
- Soğuyunca üzerine kakao ile süsleyip servis yapalım. 1 gece beklerse tadı tam oturmuş oluyor.
Afiyet olsun 🥰
Labnesiz Tiramisu Tanımı Fotoğraflı Yapılışı








