Labnesiz Tiramisu

Labnesiz Tiramisu Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 adet yumurta(oda sıcaklığında)
  • 1 su bardağı şeker
  • Yarım su bardağı süt
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya

Kreması için;

  • 3 su bardağı süt
  • 4 yemek kaşığı şeker(şekerini kendinize nazaran ayarlayabilirsiniz. biz fazla şekerli sevmiyoruz)
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı silme nişasta (ben mısır nişastası kullandım)
  • 1 tane yumurta sarısı
  • 1 su bardağı su
  • 2 tatlı kaşığı çözünebilir kahve

Üzeri için;

  • Kakao

Labnesiz Tiramisu Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Karıştırma kabına yumurta ve şeker köpük köpük olana kadar çırpalımm.
  2. Sütü ve sıvı yağı da ekledikten sonra el çırpıcısıyla karıştırmaya devam edelim ki köpük kıvam sönmesin.
  3. Ardından eleğe unu kakaolu kabartma tozunu ve vanilyayı ekleyip, yavaş yavaş alttan üst köpüğü sönmesin.
  4. Yağlanmış orta uzunluk borcama döküp, evvelden ısıtılmış 170 derecelik fırında pişirelim. Kekin altı üstü pişince çıkarıp, birinci sıcağı çıkınca kahveli suyu eşit biçimde ıslatalım.
  5. Kreması içinde bütün malzemeyi uygun bir tencere alıp karıştırıp ocağa alalım. Kaynayınca kapatıp blendirdan geçirelim. Pürüzsüz krema elde edelim ve kekimiz ılıyınca üzerine kremayı dökelim.
  6. Soğuyunca üzerine kakao ile süsleyip servis yapalım. 1 gece beklerse tadı tam oturmuş oluyor.

Afiyet olsun 🥰

Labnesiz Tiramisu Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Bol Soslu Browni Kek
Kandil Simidi
Limonlu Cheesecake
Kaşarlı Şerit Poğaça
Püre Yatağında Et Sote
Elmalı Mini Rulo (Rafine Şekersiz)
Hdabla | © 2025 |