Labneli Muhallebi

Labneli Muhallebi Tanımı İçin Malzemeler
Muhallebisi:
- 1 lt süt
- 1 su bardağı toz şeker
- 3 yemek kaşığı dolusu un
- 1 yemek kaşığı dolusu nişasta
- 1 paket vanilya
- 1 paket labne peyniri (180 gr)
Sosu:
- 1,5 su bardağı ahududu (nar, vişne vs.)
- 4-5 yemek kaşığı toz şeker
Labneli Muhallebi Tanımı Nasıl Yapılır?
- Süt, şeker, un ve nişasta çırpma teliyle karıştırarak pişirilir.
- Ocağın altını kapattıktan sonra vanilya eklenir karıştırılır.
- 10 dk sonra labne peyniri eklenip mikserle 7-8 dk çırpılır.
- Kaselere paylaştırıp üzerine meyve sosu hazırlanır.
- Meyveler şekerle 5 dk kadar pişirilir.
- Oda sıcaklığına geldikten sonra kaselere paylaştırılır.
- Buzdolabında uygunca soğuduktan sonra servis yapılır.
Labneli Muhallebi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
