Labneli Dereotlu Poğaça

Labneli Dereotlu Poğaça Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 2 adet yumurta (sarısı üzeri için)
  • 100 gram tereyağı yada margarin( oda ısısında)
  • 1 tutam dereotu
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 2 paket kabartma tozu
  • 3 su bardağına yakın un

İçi ️ için;

  • Labne peyniri

Üzeri için️;

  • Yumurta sarısı
  • Susam

Labneli Dereotlu Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Karıştırma kabımızın içine sırası ile bütün materyalleri ekleyip, güzelce karıştıralım. Son olarak un ve kabartma tozunu ekleyip, yumuşak bir hamur yoğuralım. Ununu azar azar ek edelim.
  2. Yoğurduğumuz hamurdan ceviz büyüklüğünde modüller alıp elimizle açalım. İçine labne sürüp, kapatalım.
  3. Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizelim hamurumuz bitene kadar birebirini yapalım.
  4. Üzerine yumurta sarısı sürelim. Susam atalım.
  5. Önceden ısıttığımız 190 derece de altı üstü kızarana kadar pişirelim.

Afiyet olsun.

Labneli Dereotlu Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Pratik Borcamda Kedi Dili Pastası
Lübnan Usulü Patlıcan Musakka (Maghmour)
Mantarlı Meze
Kıymalı Sulu Köfte
Dereotlu Bezelyeli Pirinç Pilavı
Mis Kokulu Pamuk Kek
Hdabla | © 2025 |