Kuzu İncik

Kuzu İncik Tanımı İçin Malzemeler

  • 4 tane kuzu incik
  • 2 yemek kaşığı tereyağı

Sosu için;

  • 4 tane kuru soğan
  • 2 tane havuç
  • 1 diş sarımsak
  • 1 tane defne yaprağı
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • 1 su bardağı domates sosu  (onun yerine salçada kullanabilirsiniz)
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı kuru biberiye

Kuzu İncik Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle incikler tereyağında mühürlüyoruz .
  2. Daha sonra o kalan yağa üç yemek kaşığı sıvı yağ eklenip ,soğan ,sarımsak hafif pembeleştirilir.
  3. Üzerine domates sosu eklenip ,baharatları ve tuzu eklenip incikler ve havuç konulup iki buçuk bardak su konulup düdüklü tencerede ağzı kapalı bir biçimde 2. 5 saat kısık ateşte pişirdim.
  4. Suyu çok gelirse pişince düdüklü tencerenin ağzı açık bir formda suyu çektirilebilir yahut fırınlatabilirsiniz, ben ağzı açık olarak çektirdim istenilen biçimde servis edilir.

Kuzu İncik Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Pofidik Peynirli Poğaça
Portakallı Çatlak Kurabiye
Yufkadan Çıtır Börek
Acı Biber Reçeli
Baharatlı Salçalı Spagetti
Muzlu Pasta
Hdabla | © 2024 |