Kuzu Haşlama

Kuzu Haşlama Tanımı İçin Malzemeler
- 1,5 kg kuzu eti kemikli
- 10 adet arpacık soğan
- 1,2 adet havuç
- 3 adet patates
- 3 diş sarımsak
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
- 1 tatlı kaşığı pul biber
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 2,3 yemek kaşığı sıvı yağ
Üzeri için;
- İsterseniz ince kıyılmış maydanoz
Kuzu Haşlama Tanımı Nasıl Yapılır?
- İlk olarak kemikli etlerimizi derin bir tencereye alıp üzerine çıkacak kadar su ekliyoruz.
- Ara orta üzerindeki köpükleri alıyoruz.
- Etler pişene kadar 1 saat pişiriyoruz.
- Daha sonra pişen etleri alıp suyunu süzüp bir kenara alalım .
- Tencereye üç yemek kaşığı sıvı yağ ekleyip süzülen etleri kızgın yağda hafif kızarana kadar karıştırarak pişirelim .
- Daha sonra sırayla materyalleri ek edelim, arpacık soğanı üç diş sarımsağı ve dilimlenmiş havucu ek edip bir kaç çeşit döndürelim ,havuç rengini verene kadar.
- Daha sonra iri doğranmış patatesleri ve tuzunu baharatlarını son olarakta kenara ayırdığımız kemik suyunu üzerine ek edip orta ateşte sebzeler yumuşayana kadar yarım saat pişirelim.
- Etin pişmesine nazaran değişebilir sıcak olarak servis edelim servis tabağına alınca isterseniz üzerine ince kıyılmış maydanoz ekleyebilirsiniz afiyetler olsun 👌.
Not: suyu az olursa ek edebilirsiniz.
Kuzu Haşlama Tanımı Fotoğraflı Yapılışı







