Kuzu Etli Sebzeli Güveç

Kuzu Etli Sebzeli Güveç Tanımı İçin Malzemeler
- 300 gram kuşbaşı kuzu eti
- 2 adet kuru soğan
- 8 diş sarımsak
- 2 adet patlıcan
- 1 adet patates
- 2 adet yeşil biber
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 2 adet domates rendesi
- 3 çay kaşığı kekik
- 3 çay kaşığı tuz
- 2 çay kaşığı karabiber
- 1 çay bardağı sıcak su
Kuzu Etli Sebzeli Güveç Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle zerzevatları hazırlayalım,patlıcanları alacalı olarak soyup küp küp doğrayalım derin bir kaseye üzerini geçecek kadar soğuk su ekleyip bir tutam tuz atıp bekletelim (15dk) patlıcanların acısını alsın.
- Kabuklarını soyduğumuz patatesleride küp küp doğrayalım.
- Biberlerin çekirdeklerini temizleyelim ve iri iri doğrayalım.
- Güveç kabının tabanına zeytinyağı döküp her tarafını güzelce yağlayalım.
- Küçük kesimler halinde doğradığımız tereyağı güveç kabına ekleyelim.
- Tereyağın üzerine kuşbaşı doğranmış kuzu etlerini ekleyim.
- Etlerin üzerine iri doğranmış kuru soğanları ekleyim.
- Soğanların üzerine diş sarımsakları ekleyelim.
- Soğanların üzerine sırasıyla doğranmış patlıcanları, patatesleri ve biberleri koyalım.
- Domates sosu için kaba rendelenmiş domatesleri, sıcak su, kekik, tuz ve karabiberi koyup karıştıralım.
- Hazırladığınız domates sosunu güvecin üzerine dökelim.
- Üzerini yağlı kağıtla hava almayacak biçimde güveç kabını kapatalım. Evvelden ısınmış 180 derece fırının en alt rafında yaklaşık 1,5 saat pişirelim. (fırın ayarınıza nazaran denetimli pişirin).
- Kapağını açtıktan sonra birinci sıcağının çıkmasını bekleyin afiyet olsun.
Kuzu Etli Sebzeli Güveç Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

