Kuzu Etinden Kavurma

Kuzu Etinden Kavurma Tanımı İçin Malzemeler
- 1,5 kg kuşbaşı kuzu eti
- 100 gram iç yağ (döş )
- 2 yemek kaşığı tereyağ
- 1 tatlı kaşığı tuz
Kuzu Etinden Kavurma Tanımı Nasıl Yapılır?
- Kuşbaşı etlerimizi sudan geçirip süzüyoruz.
- İç yağımızı küçük kuşbaşı doğrayıp tavamıza yerleştiriyoruz.
- Üzerine etimizi ek edip ,tencere kapağı kapalı formda, orta ateşte kendi suyunu yağını salıp pişene kadar ortada karıştırarak kavuruyoruz.
- Ocağı kapatmaya 5 dak kala tereyağını ,tuzu ek edip ,yağ eriyene kadar karıştırıp altını kapatıyoruz.
- Hazırladığımız tepsiye kavurmayı döküyoruz.
- Soğuduktan sonra buzlukta düzgünce donduruyoruz.
Not:ben daha sonra yemeklik üzere ,sabah çocuklara kavurmalı yumurta yapmak için ve ya yemeklere koymak için bir pişirimlik kesip buzdolabı poşetlerine ayırıyorum. Afiyet can olsun 🙏şifa olsun 🙏
Kuzu Etinden Kavurma Tanımı Fotoğraflı Yapılışı






