Kuzu Burger

Kuzu Burger Tanımı İçin Malzemeler
2 adet hamburger için;
- 2 adet Hamburger Ekmeği (tarifi sayfamda var)
- 300 gram tek çekilmiş kuzu kıyma ( dilerseniz dana eti kullanın )
- 2 dilim cheddar peyniri
- Kornişon turşu
- Karabiber
- Tuz
- Kimyon
- Kırmızı toz biber (ya da dilediğiniz baharatlar)
Soğanı kavurmak için;
- 1 adet büyük uzunluk kuru soğan
- 2 yemek kaşığı zeytinyağ
- 1 çay kaşığı toz şeker
Kuzu Burger Tanımı Nasıl Yapılır?
- Kıymayı mümkün olduğunca iri çektirin.
- Arzu ettiğiniz baharatlarla birleştirip 5 dk boyunca yoğurun ve buzdolabında en az 2 saat dinlendirin.
- Tuzu bu kademede eklemiyoruz. Kızartırken üzerine serpeceğiz.
- Soğanı piyazlık doğrayıp tavaya alalım.
- Üzerine 2 yemek kaşığı kadar zeytinyağ ve 1 çay kaşığı toz şeker ekleyelim.
- Kısık ateşte ortada karıştırarak kavuralım.
- Soğanınız sulanmazsa biraz kavurduktan sonra yarım çay bardağına yakın su ekleyin.
- Suyunu düzgünce çekip karamelize bir renk alana kadar kavurun. Bu süreç biraz uzun sürebilir.
- Buzdolabındaki eti çıkarıp 2 modüle bölün.
- Ve elinizle yuvarlayıp yassılaştırın.
- Hamburger ekmeğinden biraz daha geniş olacak çapı. Kızarırken küçülecek zira.
- Yapışmaz bir tavayı yüksek ateşte ısıtın.
- Köfteleri tavaya yerleştirin. Cızz diye ses gelecek. Sonra tavanın altını kısın.
- Bir yüzü kızarana kadar öteki yüzüne çevirmeyin.
- Köftenin her yüzü yalnızca bir sefer sıcak tavayı görmelidir.
- Köftenin tuzunu da bu etapta üzerine serpin.
- İki yüzü de kızardıktan sonra tavadan almadan evvel cheddar peynirini köftenin üzerine bırakıp erimesini sağlayın.
- Soğutmadan çabucak hamburgeri hazırlayın.
- Ekmeği ortadan ikiye bölün.
- Önce soğanı ekmeğin tabanına yayın.
- Üzerine köfteyi koyun. Onun da üstüne dilimlediğiniz turşuyu koyun.
- Dilerseniz farklı materyallerle zenginleştirip hardal ketçap mayonez üzere soslarla tatlandırabilirsiniz.
- Hamburgerin sunumu için olmazsa olmaz patates kızartmasını unutmayın ☺️afiyet olsun ♥️.
Kuzu Burger Tanımı Fotoğraflı Yapılışı


