Kuymak (Mozarella Peynirli)
Kuymak (Mozarella Peynirli) Tanımı İçin Malzemeler
- 6 dilim + 1 minik modül tereyağ
- 3 yemek kaşığı mısır unu
- 3 su bardağı ılık su
- Rendelenmiş mozarella peyniri
- Tuz
Kuymak (Mozarella Peynirli) Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle 6 dilim+1 minik kesim tereyağımızı geniş bir tavaya koyup, eritiyoruz. Eriyen tereyağımıza 3 yemek kaşığı mısır unu ekliyoruz. Kokusu çıkıncaya kadar kavuruyoruz.
- Kavrulan una 3 su bardağı ılık su ekliyoruz. Karıştırıyoruz. Sonrasında rendelenmiş mozarella peynirlerini ekleyip süratli bir halde karıştırıyoruz.
- Uzayacak halde kıvama geldiğinde kuymağımız hazır demektir. Sıcak sıcakken kahvaltınızda tüketebilirsiniz. Afiyet olsun. Not: fotoğraflara bakıp, denetim edebilirsiniz. Emin olabilmek için.
Kuymak (Mozarella Peynirli) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı













