Kütür Kütür Erimeyen Mini Kornişon Turşusu

Kütür Kütür Erimeyen Küçük Kornişon Turşusu Tanımı İçin Malzemeler

  • 3 kg küçük kornişon
  • Havuç
  • Sarımsak
  • Sıcak su
  • Limon tuzu
  • Kaya tuzu
  • Beyaz sirke (elma yahut üzüm sirkeside kullanabilirsiniz)

(3 kg kornişondan 5 tane büyük kavanoz çıkıyor bilginize)

Kütür Kütür Erimeyen Küçük Kornişon Turşusu Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. İlk olarak kornişonlarımızı bol suda yıkıyoruz ,ardından havuç ve sarımsaklarımızı hazır ediyoruz.
  2. Fark etmeksizin kornişonları havuçları ve sarımsağı ekliyoruz .
  3. Konservemize sonra 1 çay kaşığı limon tuzu ,1 tatlı kaşığı kaya tuzu ve 1 çay bardağı sirkemizi ekliyoruz.
  4. Ve sıcak suyu tam dolduruyoruz çabucak akabinde kapatıyoruz 2 geri 1 ileri biçiminde sıkıyoruz eğerki kapağımız bozuk çıkarsa çabucak değiştirelim.
  5. Havlu ile kapağından bastırıp çevirelim ki vakum yapsın (uzun müddet beklemeye uygun oluyor) sofra bezi serdiğimiz yere koyup örtelim.
  6. Eğerki sabah yaptıysanız akşama kadar dursun akşam yaptıysanız sabaha kadar dursun sabah ise kuru serin dolabınıza kaldırabilirsiniz. Afiyet olsunn 💝.
  7. 1 hafta yahut 15 gün sonra yiyebilirsiniz.

Kütür Kütür Erimeyen Küçük Kornişon Turşusu Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Süt Kutusunda Az Malzemeli Mozaik Pasta Tarifi (Pudingli)
Yayla Çorbası
Haşhaşlı Revani
Bol Soslu Browni Kek
Portakallı Kakaolu Kek (İki Muhteşem Lezzetin Buluşması İle Ortaya Çıkan Lezzet Bombası)
Mayasız Kolay Poğaça
Hdabla | © 2025 |