Kütahya’nın Meşhur Hamursuz Ekmeği
Kütahya’nın Meşhur Hamursuz Ekmeği Tanımı İçin Malzemeler
- Yarım bardak yoğurt
- Yarım bardak yoğurt suyu
- 1 çay kaşığı karbonat
- 4-5 damla limon suyu
- 1 buçuk çay kaşığı tuz
- 2 su bardağı un
Üzeri için;
- 1 yumurta sarısı
- 1 tatlı kaşığı pekmez
- Susam
- Çörekotu
Kütahya’nın Meşhur Hamursuz Ekmeği Tanımı Nasıl Yapılır?
- Yoğurt ve yoğurt suyunu bir kaba alalım. 1 bardak unu ekleyip karıştıralım.
- Karbonatın üzerine limonu sıkıp etkinleştirelim. Hamura ekleyelim.
- Kalan bir bardak unu ve tuzu ekleyip yeterlice yoğuralım.
- Yağladığımız fırın tepsisine hamuru elimizle açarak yayalım.
- Üzerine çatal bastırarak hal verelim.
- Yumurta,pekmez karışımını sürüp çörekotu ve susam atalım.
- 180-200 derece evvelden ısıtılmış fırında denetimli biçimde pişirelim.
- Ölçüleri iki katına çıkarırsanız daha büyük ve kabarmış bir ekmeğiniz olur ancak bu türlü de nefisti. Afiyet olsun 💓.
Kütahya’nın Meşhur Hamursuz Ekmeği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı








