Kuskus Salatası
Kuskus Salatası Tanımı İçin Malzemeler
(su bardağı ölçüsü 220ml)
- 1 su bardağı kuskus
- 2 kısım taze soğan (ince kıyılmış)
- 5-6 kısım maydanoz ( ince kıyılmış)
- 5-6 kısım dere otu (ince kıyılmış)
- 5-6 adet kornişon turşu (küp doğranmış)
- 1 adet kapya biber (küp doğranmış)
- 1 adet kırmızı soğan (küp doğranmış)
- Yarım su bardağı mısır
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Yarım çay kaşığı karabiber
- 1/2 (yarım) limonun suyu
- 3-4 yemek kaşığı nar ekşisi
- 3-4 yemek kaşığı sıvı yağ
Kuskus Salatası Tanımı Nasıl Yapılır?
- Kuskusu kaynar suda haşlayalım.
- Piştikten sonra süzüp bir kabın içerisine alalım.
- Diğer yandan maydanoz, dereotu ve taze soğanı ince kıyalım kabın içerisine alalım.
- Kornişon tursu, kapya biber ve soğanı küp küp doğrayıp kabın içerisine ekleyelim.
- Son olarak mısır, nar ekşisi, sıvı yağ, limon suyu, tuz ve karabiber ekleyip güzelce karıştıralım. Servise hazır deneyeceklere şimdiden afiyet olsun 🤗♥️.
Kuskus Salatası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı















