Kuşkonmazlı Enginarlı Bezelye

Kuşkonmazlı Enginarlı Bezelye Tanımı İçin Malzemeler

  • Yarım kilo bezelye
  • 3 adet enginar kalbi
  • 150 gram kuşkonmaz
  • 1 adet kuru soğan
  • 3 yemek kaşığı zeytin yağı
  • Yarım limon
  • 1,5 su bardağı su
  • 1 çay kaşığı şeker
  • 2 çay kaşığı tuz
  • 1 tutam dereotu
  • 4 kısım taze soğan

Kuşkonmazlı Enginarlı Bezelye Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Bezelyelerimizi ayıklayıp yıkayalım.
  2. Kuşkonmazlarımızı uçlarını kıralım ve yıkayalım.
  3. Soğanlarımızı dörde bölüp tuz, şeker ve zeytin yağı ile birlikte tenceremizi alalım.
  4. Soğanlarımız karamel dize mümküne kadar kısık ateşte kavuralım.
  5. Kavrulan soğanlarımızın üzerine bezelyelerimizi ekleyip 5 dakika daha kavurma sürecine devam edelim.
  6. Kuşkonmazlarımızı küçük küçük bölelim ve kavurması olan bezelyelerimiz ek edelim. 2 dakika daha kavuralım.
  7. Enginarlarınızı üçe bölüp ortadan ikiye bölelim. Kavrulan kuşkonmaz ve bezelyelerimizi ek edip bunu da 2 dakika kavuralım.
  8. Kavurma süreci gerçekleştikten sonra penceremize suyumuzu alalım.
  9. Suyu denetimli bir halde ekleyelim zira yemeğin suyunu büsbütün çektireceğiz.
  10. Ara orta pişme derecelerine bakarak suyunu ek ederim kısık ateşte pişiririm.
  11. Yemeğimiz piştikten sonra ince kıydığımız dereotu, taze soğanları üzerine ekleyip, demlenmesini bekleyelim.
  12. Ben soğuk halde servis etmeyi seviyorum isterseniz sıcakta tüketebilirsiniz.

Kuşkonmazlı Enginarlı Bezelye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Salçalı Sosis Tava
Glutensiz Şehriye Pilavı
Sağlıklı Muzlu Kek
Patatesli Poğaça
7+ Bebeklere Gece Muhallebisi
Kinoa Kısırı
Hdabla | © 2025 |