Kuşbaşılı Pide İç Harcı
Kuşbaşılı Pide İç Harcı Tanımı İçin Malzemeler
- 350 gram dana kuşbaşı et
- 2 adet orta uzunluk kapya biber
- 2 adet orta uzunluk yeşil biber
- 5 adet orta uzunluk domates
- 1 çay bardağı ayçiçek yağı
- 50 gram margarin yahut tereyağı
- 2 tatlı kaşığı pulbiber (az acılı)
- 2 tatlı kaşığı karabiber
- 2 tatlı kaşığı isot (az acılı)
- 1 tatlı kaşığı tuz
Kuşbaşılı Pide İç Harcı Tanımı Nasıl Yapılır?
- Kuşbaşı etleri parmak ucu büyüklüğünde doğrayalım ve yıkayıp süzelim.
- Tüm zerzevatları küçük olacak formda doğrayalım.
- Derin bir kasede etleri zerzevatları baharatları düzgünce harmanlayalım.
- Bu hazırladığım iç harcından yaklaşık 6-8 adet pide çıkıyor.
- İç harcını fırına yahut rastgele bir pide lahmacun yapan bir yere gönderebilirsiniz.
Not: benim baharatlarım az acılı olduğu için ben baharatı bol koydum siz lütfen kendi acı dengenize nazaran ayarlayın afiyet olsun.
Kuşbaşılı Pide İç Harcı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı






