Kuşbaşılı Hünkar Beğendi

Kuşbaşılı Hünkar Beğendi Tanımı İçin Malzemeler

  • 250 gram kuşbaşı et
  • 2 adet soğan
  • 2 adet biber
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1 adet domates
  • 1 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı kimyon
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber

Beğendisi için;

  • 4 adet orta uzunluk patlıcan
  • 1.5 su bardağı süt
  • 1.5 yemek kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Yarım su bardağı rendelenmiş kaşar

Üzerine;

  • Maydanoz

Kuşbaşılı Hünkar Beğendi Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Patlıcanları közleyip soyalım.
  2. Önce etimizi hazırlayalım.
  3. Soğanları ince ince dograyalım.
  4. Sıvı yağ da kavuralım.
  5. Kuşbaşı dogranmış eti ek edelim.
  6. Et suyunu çekinceye kadar pişirelim.
  7. Tereyağı ek edelim.
  8. İnce ince doğranmış biberleri ekleyip kavuralım.
  9. İnce doğranmış domateside ekleyelim.
  10. İnce kıyılmış sarımsak ve baharatlarıda ekleyelim.
  11. Bir bardak sıcak su ek edelim.
  12. Etler yumuşayıncaya kadar pişirelim.
  13. Beğendisi için közlenmiş patlıcanları ince ince doğrayalım.
  14. Tereyağını tavaya alalım.
  15. Unu kokusu çıkıncaya kadar kavuralım.
  16. Dogradıgımız patlıcanları ek edelim.
  17. Karabiber tuzu ve sütüde ek edelim. Biraz kavuralım.
  18. En son olarak rendelenmiş kaşarı ek edelim.
  19. Kaşar eriyene kadar pişirelim.
  20. Patlıcan begendiyi servis tabağına yayalım.
  21. Etimizi üzerine dökelim. İnce doğranmış maydanozlarıda serpelim.

Kuşbaşılı Hünkar Beğendi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Limonlu Kurabiye
Çok Kolay Tavuk Pirzola Kızartma
En Lezzetli Patates Arası Kıyma (Videolu)
5 Dakika Poğaçası
Çilekli Magnolia
Bolu Usulü Keşli Cevizli Ev Yapımı Erişte
Hdabla | © 2025 |