Kuşbaşılı Hünkar Beğendi
Kuşbaşılı Hünkar Beğendi Tanımı İçin Malzemeler
- 250 gram kuşbaşı et
- 2 adet soğan
- 2 adet biber
- 1 yemek kaşığı salça
- 1 adet domates
- 1 diş sarımsak
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı kimyon
- 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
Beğendisi için;
- 4 adet orta uzunluk patlıcan
- 1.5 su bardağı süt
- 1.5 yemek kaşığı un
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Yarım su bardağı rendelenmiş kaşar
Üzerine;
- Maydanoz
Kuşbaşılı Hünkar Beğendi Tanımı Nasıl Yapılır?
- Patlıcanları közleyip soyalım.
- Önce etimizi hazırlayalım.
- Soğanları ince ince dograyalım.
- Sıvı yağ da kavuralım.
- Kuşbaşı dogranmış eti ek edelim.
- Et suyunu çekinceye kadar pişirelim.
- Tereyağı ek edelim.
- İnce ince doğranmış biberleri ekleyip kavuralım.
- İnce doğranmış domateside ekleyelim.
- İnce kıyılmış sarımsak ve baharatlarıda ekleyelim.
- Bir bardak sıcak su ek edelim.
- Etler yumuşayıncaya kadar pişirelim.
- Beğendisi için közlenmiş patlıcanları ince ince doğrayalım.
- Tereyağını tavaya alalım.
- Unu kokusu çıkıncaya kadar kavuralım.
- Dogradıgımız patlıcanları ek edelim.
- Karabiber tuzu ve sütüde ek edelim. Biraz kavuralım.
- En son olarak rendelenmiş kaşarı ek edelim.
- Kaşar eriyene kadar pişirelim.
- Patlıcan begendiyi servis tabağına yayalım.
- Etimizi üzerine dökelim. İnce doğranmış maydanozlarıda serpelim.
Kuşbaşılı Hünkar Beğendi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı








