Kuruvasan

Kuruvasan Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 yemek kaşığı şeker
  • 1 paket yaş maya (yada bir paket kuru maya)
  • 1 çay bardağı ılık su
  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 adete oda sıcaklığında yumurta
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 4-4.5 su bardağı un

Hamuru açmak için;

  • Nişasta

Hamurun ortalarına sürmek için;

  • Eritilmiş tereyağı

Kuruvasan Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Şeker ve ılık suyu kaba ek ediyoruz mayalanması için bekliyoruz 10 dk.
  2. Daha sonra ılık süt, sıvı yağ ve yumurtayı tuzu ek edip karıştırıyoruz. Unu azar azar ekleyip güzelce yoğurmaya başlayalım. Hamur kıvama geldikten sonra 5-10 dakika daha yoğurup nemli bir bezle 15 dakika dinlenmeye alalım.
  3. Dinlenen hamuru 14 eşit modüle bölüp bezeler haline getirelim. Birinci 7 parçayı bir tabak büyüklüğünde olacak biçimde nişastayla birlikte açalım her bir modüle eritilmiş yağdan sürüp üst üste koyalım. En üsttekine de yağ yüz sürüp bir streçle kapatalım.
  4. Daha sonra kalan 7 parçayı da birebir halde yapalım. Birinci yaptığımız 7 parçayı açalım açtıktan sonra 12 eşit kesim ile keselim her bir kesimin kısmını nutella koyalım ya da çikolata saralım.
  5. Daha sonra öbür 7 parçayı da tıpkı halde yapalım.
  6. Bu süreci bitirdikten sonra üzerine bir bez kapatıp burası çok kıymetli mutlaka yapılması gerekiyor yarım saat tepside dinlenmesi gerekiyor.
  7. Dinlendikten sonra üzerine yumurta sürüp 200 derecede ısıtılmış fırında pişirelim. Afiyet olsun ♥️.

Kuruvasan Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

İncir Reçeli
Pudingli Kurabiye (Antep Fıstıklı)
Köri Soslu Lokum Tavuk Sote
Patates Salatası (Vazgeçilmez Klasiklerden)
Baharatlı Salçalı Spagetti
Domatesli Bulgur Pilavı (Sulu Sulu)
Hdabla | © 2025 |