Kurutulmuş Karışık Sebze Kavurması
Kurutulmuş Karışık Zerzevat Kavurması Tanımı İçin Malzemeler
- 1 yemek tabağı kurtulmuş fasulye
- 1 tutam kuru patlıcan
- 1 tutam kuru biber
- 3_4 adet kuru domates
- 1 adet büyük kuru soğan
- 3 diş sarımsak
- 1 adet havuç
- 1 adet kapya biber
- Yarım çay bardağı zeytinyağı
- 1 yemek kaşığı salça
- Yarım yemek kasığı biber salçası
- Tuz
- Pulbiber
Kurutulmuş Karışık Zerzevat Kavurması Tanımı Nasıl Yapılır?
- Tencereye 2 litre kaynar suyu dökün.
- Fasulye patlıcan biber kurularını koyup, yumuşayana kadar haşlayın.
- Kuru domatesleri yıkayıp kaynar suda bekletin.
- Haşlanan kuruları süzgece dökün.
- Musluk altında soğuk sudan geçirin.
- Tavaya yağı koyup, piyaz doğranmış soğanı sarımsağı ek edin.
- Jülyen doğranmış havuç ve kapya biberi de koyup güzelce kavurun.
- Salçayı ekleyip, kokusu çıkana kadar kavurun.
- Kuruları ek edip, karıştırın.
- 2 çay bardağı kaynar su ekleyin.
- Tuz ve pulbiberini katın. Kuru biber acı ise pulbibere gerek yok.
- Kapağını kapatın suyunu çekene kadar pişirin. Yanında yoğurt hoş oluyor. Afiyet olsun. Ben bir evvelki paylaştığım tanımım olan. Cevizli erişte ile çok yakıştırıyorum. Tavsiye ederim.
Kurutulmuş Karışık Zerzevat Kavurması Tanımı Fotoğraflı Yapılışı















