Kurutmalık Patlıcan Ve Biber Dolması
Kurutmalık Patlıcan Ve Biber Dolması Tanımı İçin Malzemeler
- 35 adet kurutmalık patlıcan ve biber
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 adet soğan
- 5 diş sarımsak
- Pirinç (30 yemek kaşığı pirinç)
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı nane
- 1 tatlı kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
Kurutmalık Patlıcan Ve Biber Dolması Tanımı Nasıl Yapılır?
- Kurutmalıklarımızı güzelce sudan geçirelim.
- Kaynar suya evvel patlıcanları haşlayalım sonra biberleri.
- Haşladığımız kurutmalıkları soğuk suda şoklayalım.
- Haşlarken çok yumuşak olmamasına dikkat edelim.
- İç harcı için : yağımızı tavaya alalım soğan, sarımsak ince ince doğrayıp güzelce kavuralım üzerine salçaları ekleyelim daha sonra pirinçleri tuz, karabiber, toz kırmız biberi, nane ekleyip bi hoş karıştıralım.
- Kavurmuş olduğumuz iç harçlarını bi hoş dolmalarımızın içlerini dolduralım dikkat etmemiz gereken ağzına kadar doldurmamak yarısına kadar dolum yapmamız lazım.
- Güzelce doldurduğumuz dolmaları tenceye dizelim.
- Üstüne göz kararı yağ gezdirelim.
- Dolmamızın üstüne ağzı açılmasın diye dolma taşı koyalım varsa yoksa tabak koymanız tavsiye ederim.
- Suyu için 1 yemek kaşığı salça 1 çay kaşığı tuz ve bir su bardağı su ekleyip salçayı eritelim.
- Dolmaları üzerine döktükten sonra üzerine geçecek kadar su ekleyelim.
- Pirinçler piştiği vakit bilin ki dolmamız pişmiştir demektir. Şimdiden afiyet olsun 💜.
Kurutmalık Patlıcan Ve Biber Dolması Tanımı Fotoğraflı Yapılışı












