Kuru Yufkadan Karışık Otlu Kol Böreği
Kuru Yufkadan Karışık Otlu Kol Böreği Tanımı İçin Malzemeler
- 3 tane kuru yufka
- 1 demet pancar yaprağı
- 1 demet pırasa yaprağı
- 1 demet de sirken otu yoksa ıspanak
- 2 baş kuru soğan
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşı pul biber
- 500 gram böreklik peynir yahut lor
Sosu için;
- 1 adet yumurta
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı zeytinyağı yahut sıvı yağ
Kuru Yufkadan Karışık Otlu Kol Böreği Tanımı Nasıl Yapılır?
- Önce iç harcımızı yapalım, tavaya kuru soğanlarımızı ufak küp küp doğrayıp yağını koyup hafifçe kavuralım .
- Yeşilliklerimizi yıkayıp ince ince doğrayıp ekleyelim .
- Yarım dakika kadar çok hafif kavurup altını kapatalım, bu ortada yeşilliklerimiz suyunu salacaktır suyunu süzelim.
- Sosumuz içinde yumurtayı ,sütü, yağı koyup yeterlice karıştıralım.
- Yufkalarımızın üzerlerine hafifçe su serperek yumuşatalım yufkalarımızı dörde keselim geniş tarafına kavurduğumuz evvel otları onun üzerine de peynirimizi koyup rulo yapalım.
- Yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisine koyalım ikiye keselim 3 yufkanın hepsini bu formda yapalım.
- Üzerleri de bir tek sıvı yağ sürelim. Varsa tereyağı da sürebiliriz daha hoş ve lezzetli olur.
- 200 derecelik fırında 35 dakika kadar altı üstü düzgünce kızarana kadar pişirelim fırından çıkarır çıkarmaz tepsiden alalım sıcak ve çıtır çıtır servis yapalım. Afiyet sıhhat olsun 🌹😋.
Kuru Yufkadan Karışık Otlu Kol Böreği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı












