Kuru Üzümlü Pudingli Kek
Kuru Üzümlü Pudingli Kek Tanımı İçin Malzemeler
- 4 adet yumurta
- 1 buçuk su bardağı şeker
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 paket toz puding
- 1 buçuk su bardağı süt
- 2 paket vanilya
- 2 paket kabartma tozu
- 1 su bardağı kuru üzüm
- 2 yemek kaşığı un (üzümleri bulamak için)
- Aldığı kadar un
Kuru Üzümlü Pudingli Kek Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle uygun bir kapta yumurta ve şekeri köpük köpük olana kadar güzelce çırpalım.
- Sonra içerisine sütü ,sıvı yağı pudingi ekleyip karıştıralım.
- Ardından vanilin, kabartma tozunu ve unu ekleyerek çok akışkan olmayan bir kek hamuru elde edelim.
- Ayrı bir kasede üzümlerin üzerine 2 yemek kaşığı unu ekleyip karıştıralım ve fazla unu elemek için süzgeç kullanalım, sonra hamura katalım ve spatulayla karıştıralım.
- Büyük dikdörtgen borcamımızı sıvı yağ ile yağlayalım ve kek hamurumuzu dökelim .
- Önceden ısıttığımız 170 derecelik fırında orta beğenilen 45 dakika pişirelim ,ilk yarım saat fırın kapağını açmazsanız sönme çökme yaşanmayacaktır. Afiyet olsun 🌸.
Kuru Üzümlü Pudingli Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı










