Kuru Patlıcanlı Ekşili Köfte

Kuru Patlıcanlı Ekşili Köfte Tanımı İçin Malzemeler
Köftesi için;
- 1 su bardağı ince bulgur
- 1 çay bardağı irmik
- 1 yemek kaşığı un(tepeli)
- 1 adet yumurta
- 1 tatlı kaşığı salça
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı kimyon
Islatmak için;
- Sıcak su
Diğer materyaller;
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 adet soğan
- 1 yemek kaşığı salça (ben yarısını biber salçası kullandım)
- 1 küçük kase haşlanmış nohut
- 1 küçük kase haşlanmış kuru patlıcan (yoksa bir adet orta uzunluk patlıcan)
- 1,5 yemek kaşığı nar ekşisi
- Tuz
- Kırmızı biber
- Nane
- Kimyon
Kuru Patlıcanlı Ekşili Köfte Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle köfte için salça ve yumurta ve un hariç tüm malzemeyi yoğurma kabına alıp sıcak su ile ıslatalım.
- Diğer gereçleri de ekleyip ortada soğuk su vererek macun üzere bir köfte yoğurup elimizi ortada ıslatarak misketten küçük köfteler yuvarlayıp kenara alalım.
- Tencereye sıvı yağ ,yemeklik doğranmış soğanı alıp biraz kavuralım .
- Salçasını ve baharatlarını ekleyip karıştıralım. Ben nane atmayı unutmuşum siz unutmayın😅Ardından patlıcan ve nohutları ekleyip suyunu verelim.
- Kaynadıktan sonra köfteleri ekleyip ekşisini koyalımköfteler yumuşayıp kıvam alınca ocaktan alalım. Deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun.
Kuru Patlıcanlı Ekşili Köfte Tanımı Fotoğraflı Yapılışı








