Kuru Pasta

Kuru Pasta Tanımı İçin Malzemeler

  • 250 gram teremyağ yahut tereyağ
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 1 çay bardağı buğday nişastası
  • 3 adet yumurta sarısı
  • Yarım paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • Aldığı kadar un (azar azar koyun)

İçi ve üzeri için:

  • Mermelat
  • Bitter çikolata
  • Toz antep fıstığı

Kuru Pasta Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Kaba un hariç tüm materyalleri koyun karıştırın ,en son yavaş yavaş un koyup yoğurun, yumuşak yapışmayan hamur elde edelim.
  2. Çikolatamızı eritelim soğumaya bırakalım.
  3. Yıldız duy ile hamuru uzunlama form verip pişirme kağıdı tepsiye dizelim.
  4. 180 derece fırında 15 dk pişirelim.
  5. Kurabiyeler soğuyunca mermela sürüp kapatalım ,ucuna bitter çikolata batıralım ve toz fıstığı bulayalım. Afiyet olsun😊.

Kuru Pasta Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Kayseri Mantısı
Mantı Çorbası
Kolay Havuç Tarator Tarifi (Hafif Lezzetli Bir Meze)
Yulaf Tava Böreği
Tereyağlı Fransız Patates Graten
Pratik, Diyet Kahvaltı
Hdabla | © 2025 |