Kuru Pasta
Kuru Pasta Tanımı İçin Malzemeler
- 250 gram teremyağ yahut tereyağ
- 1 su bardağı pudra şekeri
- 1 çay bardağı buğday nişastası
- 3 adet yumurta sarısı
- Yarım paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- Aldığı kadar un (azar azar koyun)
İçi ve üzeri için:
- Mermelat
- Bitter çikolata
- Toz antep fıstığı
Kuru Pasta Tanımı Nasıl Yapılır?
- Kaba un hariç tüm materyalleri koyun karıştırın ,en son yavaş yavaş un koyup yoğurun, yumuşak yapışmayan hamur elde edelim.
- Çikolatamızı eritelim soğumaya bırakalım.
- Yıldız duy ile hamuru uzunlama form verip pişirme kağıdı tepsiye dizelim.
- 180 derece fırında 15 dk pişirelim.
- Kurabiyeler soğuyunca mermela sürüp kapatalım ,ucuna bitter çikolata batıralım ve toz fıstığı bulayalım. Afiyet olsun😊.
Kuru Pasta Tanımı Fotoğraflı Yapılışı













