Kuru Meyveli Dondurmalı İrmik Helvası (2 Kişilik)
Kuru Meyveli Dondurmalı İrmik Helvası (2 Kişilik) Tanımı İçin Malzemeler
- 1 çay bardağı irmik
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- Yarım çay bardağı kadar sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı kuru üzüm
- 1 adet doğranmış kuru kayısı
- 1 adet doğranmış kuru incir
- İsteğe bağlı 1 avuç içi kadar ceviz
- 1 su bardağı su ve süt karışımı
- 1 çay bardağından 1 parmak eksik toz şekeri
Kuru Meyveli Dondurmalı İrmik Helvası (2 Kişilik) Tanımı Nasıl Yapılır?
- İlk olarak tereyağ ve zeytinyağımı ocağa koyup eriyince içerisine irmiğimizi ek edip kısık ateş de 10 dakika kadar kavuruyoruz.
- Ayrı bir kabın içinde 1 su bardağı su ve süt karışımını 1 çay bardağı şekeri kısık ateşte şeker eriyine kadar karıştırıyoruz. Kaynatmıyoruz.
- Kavrulan irmiğimize yıkayıp süzdüğümüz kuru meyveli karışımları ekliyoruz.
- Hemen şerbeti döküp kısık ateşte çekene kadar pişiriyoruz.
- Kıvamı size kalmış daha sulu isterseniz çok fazla pişirmenize gerek yok daha katı kıvamlı seviyorsanız biraz daha fazla pişirmeniz gerekebilir.
- Altını kapatıp tencerenin ağzını kağıt havlu ile kapatıyoruz 10 dakika dinlenmeye bırakıyoruz.
- İçerisine dilediğiniz dondurma sürebilir çikolata vs. Dilediğiniz ne varsa koyabilirsiniz.
- Üzerine tahin gezdirip servis edebilirsiniz. Afiyet olsun. 🙂.
Kuru Meyveli Dondurmalı İrmik Helvası (2 Kişilik) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı







