Kuru Kayısı Reçeli (Detaylarıyla)
Kuru Kayısı Reçeli (Detaylarıyla) Tanımı İçin Malzemeler
- Yarım kg kuru kayısı
- Yarım kg toz şeker
- 8 su bardağı sıcak su (200 ml)
- Yarım tatlı kaşığı limon tozu
Kuru Kayısı Reçeli (Detaylarıyla) Tanımı Nasıl Yapılır?
- Kayısılar yıkanıp uygun bir tencereye alınır.
- Üzerine sıcak su dökülüp ağzı kapatılarak bir gece bekletilir.
- Sabah tıpkı su ile tencere ocağa konur.
- Orta ateşte kaynaması beklenir.
- Bu süreçte kaşık yardımıyla kayısılar yara almadan yavaşça orta ara karıştırılır.
- Bu karıştırma süreci reçel pişme müddetince birebir biçim aralıklarla devam etmeli.
- Kaynadıktan 10 dk sonra şeker ilave edilir.
- 8 dk daha kaynatılıp limon tozu atılır.
- 30 dk sonra ocaktan alınır.
- Reçelin üzeri fotoğrafta görüldüğü üzere köpük köpük olmalıdır.
Kuru Kayısı Reçeli (Detaylarıyla) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı














