Kuru İncirli Muhallebi

Kuru İncirli Muhallebi Tanımı İçin Malzemeler
- 1 litre süt
- 1 adet yumurta
- 8 yemek kaşığı şeker
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 1 yemek kaşığı un
- 1 paket vanilya
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- 8 adet kuru incir
Üzeri için;
- Çekilmiş ceviz
- Hindistan cevizi
- Dilimlenmiş incir
Kuru İncirli Muhallebi Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle kuru incirler kaynamış suya koyulur ve yumuşamaya bırakılır.
- Muhallebi için; vanilya ve tereyağ hariç tüm materyaller tencereye alınır ve çırpılır.
- Muhallebi kıvam aldıktan sonra göz göz olmaya başlayınca 1 paket vanilya eklenir.
- Daha sonra tereyağ da eklenir ve muhallebinin altı kapatılır.
- Yumuşayan incirler küçük küçük doğranır ve muhallebiye eklenir.
- Daha sonra muhallebi içindeki incirler blender yardımıyla güzelce ezilir.
- Fırın kabına aldıktan sonra üzerine ceviz, hindistan cevizi ve incir dilimleri ile süsleyebilirsiniz.
- İlk sıcağı çıkana kadar dışarıda daha sonra dolapta 4-5 saat dinlendikten sonra tatlımız servise hazır. Deneyen herkese afiyet olsun❤️🌸✨️
Kuru İncirli Muhallebi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı




