Kuru İncir Tatlısı
Kuru İncir Tatlısı Tanımı İçin Malzemeler
- 25-30 tane kadar kuru incir
- 1 su bardağı toz şeker
- 2 su bardağı su
- 1 su bardağı iri ceviz
- 1 yemek kaşığı tuzsuz tereyağı
Islatmak için;
- 3 su bardağı sıcak su
Kuru İncir Tatlısı Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle incirlerimizi geniş bir kapı içerisine alıp sıcak suyu üzerine ekletip 10-15 dakika bekletiyoruz.
- Yumuşayan incirlerimizi saplarını koparıp kenarlarından içe yanlışsız bastırıyoruz ortalarını açıp.
- Cevizleri ortalarına yerleştirip geniş bir tavaya alıyoruz ,üzerine toz şekeri döküp 2 su bardağı suyu da ekleyip ocağın üstüne alıyoruz.
- Kısık ateşte şekerler karamelize olacak halde ve incirlerimiz pişmiş bir halde olana kadar pişiriyoruz ,tereyağını ister üzerine eritip döküp isterseniz tavada iken küçük küçük üzerlerine koyuyoruz.
- Servis tabağına alıp isterseniz dondurma yahut kaymak ile servis yapabilirsiniz biz sade sevdiğimiz için sade olarak tükettik.
- Geçen yıldan beri dolapta bekleyen incirler çok hoş tatlısı oldu herkese şiddetle tavsiye ederim yapıp yiyenlere afiyet şifa olsun inşallah.
Kuru İncir Tatlısı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı















