Kuru İncir Tatlısı

Kuru İncir Tatlısı Tanımı İçin Malzemeler

  • 25-30 tane kadar kuru incir
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 2 su bardağı su
  • 1 su bardağı iri ceviz
  • 1 yemek kaşığı tuzsuz tereyağı

Islatmak için;

  • 3 su bardağı sıcak su

Kuru İncir Tatlısı Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle incirlerimizi geniş bir kapı içerisine alıp sıcak suyu üzerine ekletip 10-15 dakika bekletiyoruz.
  2. Yumuşayan incirlerimizi saplarını koparıp kenarlarından içe yanlışsız bastırıyoruz ortalarını açıp.
  3. Cevizleri ortalarına yerleştirip geniş bir tavaya alıyoruz ,üzerine toz şekeri döküp 2 su bardağı suyu da ekleyip ocağın üstüne alıyoruz.
  4. Kısık ateşte şekerler karamelize olacak halde ve incirlerimiz pişmiş bir halde olana kadar pişiriyoruz ,tereyağını ister üzerine eritip döküp isterseniz tavada iken küçük küçük üzerlerine koyuyoruz.
  5. Servis tabağına alıp isterseniz dondurma yahut kaymak ile servis yapabilirsiniz biz sade sevdiğimiz için sade olarak tükettik.
  6. Geçen yıldan beri dolapta bekleyen incirler çok hoş tatlısı oldu herkese şiddetle tavsiye ederim yapıp yiyenlere afiyet şifa olsun inşallah.

Kuru İncir Tatlısı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Çilekli Çikolatalı Cupcake
Bolu Usulü Keşli Cevizli Ev Yapımı Erişte
Yaprak İçi Yapımı (Dolma Ve Kabak Çiçeğide Doldurulabilir)
En Kolay Tavada Mini Lahmacun
Evde Et Döner
Fit Magnolia
Hdabla | © 2025 |